Etikettallergier
Läst 916 ggr
Devya
2019-08-01, 05:21

Eksem av antibiotika

Det här året har jag varit tvungen att ta antibiotika två gånger med samma resultat. Det bör tilläggas att jag nämnde åt läkaren att jag tycktes inte tåla antibiotikan som jag fick första gången så andra gången skrev han ut en annan sort men tyvärr med samma resultat.

Hela min kropp är täckt av av röda kliande prickar. Det börjar på samma ställe, fötterna och jag håller på att bli tokig av hur jobbigt det är. Mina ben och armar är också täckta och det ser förfärligt ut. Jag hoppas bara att det inte sprider sig till ansiktet den här gången också…

Finns det något man kan göra åt eksem som man får från antibiotika? Vanliga allergitabletter har ingen effekt överhuvudtaget.

Ary
Ary 
2019-08-01, 14:59
#1

Läge att kontakta vården igen tycker jag.

Devya
2019-08-01, 16:15
#2

#1 De gör ingenting utan säger bara att jag ska vänta ut det då det är inget farligt  (bara otroligt jobbigt då det klias så in i helsicke, speciellt på fötterna där det även gör väldigt ont om jag måste använda skor).

[
2019-08-01, 22:03
#3

Det låter absolut som en allergisk reaktion mot antibiotika. Det brukar visa sig i just kliande utslag på kroppen. Vad jag vet ska man absolut inte fortsätta med antibiotikan om man uppvisar allergi. Jag hade kontaktat en annan vårdcentral.

Devya
2019-08-02, 05:28
#4

#3 Utslagen kommer alltid 1-2 dagar efter avslutad kur.  Om det skulle uppstått efter bara ett par timmar så skulle jag slutat direkt med kuren. Om det är som förra gången tar det ungefär 10 dagar innan utslagen försvinner. Känns absolut inte värt att ta antibiotika om det är så här det kommer att vara i fortsättningen. Hittills har jag varit allergisk mot varje sorts antibiotika jag har tagit i mitt liv. Finns nu 3 olika sorters antibiotika som jag vet att jag är allergisk mot.

Gick till apoteket och fick en ny sorts allergimedicin och en stark kortisonsalva att lägga på de värsta ställena. Salvan lindrar men kan inte direkt smörja in mig överallt. Tabletten hjälpte lite men det började klia igen på kvällen och jag får endast ta en tablett om dagen. =P

[
2019-08-02, 09:03
#5

#4 sätt strumporna i kylskåpet eller frysen, samm sak med en lotion du gillar och sen sätter du dey kalla på fötterna. Det dämpar kliandet väldigt effektivt =

Nina
2019-08-04, 15:07
#6

Usch det fick jag med en g0ng. Fast jag fick det redan andra dagen under behandling så jag fick byta sort. Precis hela min kropp var full av utslagen.

Fotsulor och handflator är värst. Kyla är det enda som dämpar för stunden.

Sugen på att köpa eller sälja något? Klicka här! Relationer \* Hundar \* Bodyart \* Kvinna \* Fiske \* Viktminskning Har du frågor som rör iFokus och dess funktioner? -> Support!
Devya
2019-08-04, 17:44
#7

#5 Tack för tipset! Det hjälpte verkligen, för stunden åtminstone. 😊 #6 Usch, det är verkligen inget kul! Det sprids ju över hela kroppen! Även öronen fick lida en massa igår. Helt otroligt hur grymt det kan bli. Det är också lite jobbigt då alla tre olika sorters antibiotika som jag har tagit hittills i mitt liv har gett mig hemska symptom. Jag tycks ju vara allergisk mot dem alla.:/ Fotsulorna är absolut värst för mig! Men nu tycks det ha blivit bättre på fötterna, händerna och armarna samt ansiktet. Däremot så har det blossat upp på benen och låren från och med igår. -.- Men jag hoppas att det blir bättre där snart också!

Upp till toppen