Etikettmåste-skriva-av-mig
Läst 2331 ggr
Maria
2017-12-15, 08:42

Lång väntetid akuten

Här kommer en artikel om en man som fått vänta 21 timmar på akuten och det kan förstås tyckas orimligt. 

http://www.gp.se/nyheter/g%C3%B6teborg/fick-v%C3%A4nta-p%C3%A5-akuten-i-n%C3%A4stan-ett-dygn-1.4929141

Läser man vidare så ser man att det varit högt tryck på akuten på grund av halkan och alla och läser man ännu mer så fick patienten till slut träffa en läkare som skrev ut smärtstillande och en remiss till en specialist.

Denne patient var ju inget akutfall och borde ha besökt sin vårdcentral istället och sådana här skriverier i tidningarna gör att folk blir irriterade istället för att tänka efter.

/Maria

[Monarkism]
2017-12-15, 08:53
#1

21 timmar är inte acceptabelt samtidigt vet vi vilket tryck det blir på landets akutmottagningar när vädret slår till men ändå 21 timmar det är oerhört lång väntan för den som har ont eller är sjuk.

Även om han inte var ett akutfall så fick han akut ont och säger att smärtan tog över så det här är verkligen uselt med en väntetid på 21 timmar, helt oacceptabelt.

Maria
2017-12-15, 09:46
#2

Visst är det uselt men varför inte åka till vårdcentralen men förmodad kortare väntetid?

/Maria

Loris M
2017-12-15, 10:59
#3

Hos oss hänvisar de alltid numera till vårdcentral även vid akuta ärenden. De vill minska köer och väntetider på akuten. Förut kunde man ringa till akuten när man var på väg till dem för att förbereda dem på att man kommer men nu har de tagit  bort telefonnummer så akuten går inte att nå överhuvudtaget. 

Ett av mina barn ramlade på skolidrotten och de trodde att han brutit armen. Jag fick åka till vårdcentral och där gjorde läkaren en bedömning om vi skulle gå vidare så vi fick remis till radiologiska och kunde åka dit direkt istället för att sitta på akuten och vänta. Det är mycket bättre tycker jag. Även om vi måste förflytta oss mellan VC och sjukhuset så blev den sammanlagda tiden kortare antar jag än vad det skulle ta om vi åkt till akuten direkt.

annia1
2017-12-15, 15:21
#4

Nu vet jag inte hur det är på andra ställen, men här där jag bor så stänger VC 16 eller om det är 17 så efter det så kan man inte komma dit. Kvälls/nattetid så är det akuten som gäller här.

När det gäller mannen i artikeln så vet jag inte hur det är med hans VC, men han åkte in vid 18. Så om hans VC är som den här så hade han varit tvungen att vänta till nästa dag och har man som han riktigt ont så vill man nog inte vänta så länge.  Visst hade han vetat att det skulle bli så lång väntetid så hade det varit bättre att vänta till nästa dag, men tittar man på det verksamhetschefen säger ligger väntetiden i snitt på 4 timmar. 

Så dom som får problem dagtid är ju bäst att vända sig till VC, men när den är stängd så blir det ju akuten.

.

Åsa S
2017-12-16, 19:33
#5

Jo det är ofta för lång väntetid på akuten jag var där sist då jag hade fått urinstopp jag hade fått det förut och blev då tillsagd att händer det igen måste jag åka in snabbare för man kan förstöra njurarna. Så jag åkte in hyfsat snabbt nästa gång och fick sitta och vänta i 5-6timmar på akuten vilket gjorde att det denna gång tog ännu längre tid få hjälp än när jag var på akuten tidigare och blev tillsagd att jag måste se till att få hjälp snabbare och för nån som inte haft urinstopp kan jag säga att detta är oerhört smärtsamt. Borde finnas vårdcentraler som har öppet längre och kan hjälpa de med enkla problem så de som verkligen har akuta problem som inte kan fixas hemma eller med piller får hjälp i god tid.

emeliiiiieee
2017-12-16, 20:41
#6

I mitt län fick jourmottagning vårdcentral. Skitbra om man åker till akuten och dom säger att man ska till jouren istället för akuten. Men dit pker man såklart efter ordinarie vårdcentrals öppettider.

OlgaMaria
2017-12-21, 19:31
#7

Här finns en jourcentral som är som en vårdcentral som ligger precis ovanför akuten. Då kan personalen på akuten direkt skicka folk dit som bättre tas hand om där. Väldigt smart och en bra lösning som minskar trycket på akuten.

/ OlgaMaria, sajtvärd på Allergier iFokus

Maria
2017-12-21, 19:34
#8

#7 Det lät ju väldigt bra.

/Maria

Upp till toppen