allmänt-övrigt

Experten Erik Salanech om Corona.

2020-04-15 08:40 #0 av: Wonnalesan

I TV nu på morgonen besvarade experten Erik Salaneck frågor om Corona. Vi som är misstänkta fall men inte bekräftade med smitta undrar över olika symtom som man inte känner igen från andra virus och influensor. Det kan vara tex en extremt röd näsa, blödningar från bihålor, bortfall av smak och lukt.

Med min make och mig så har det varit så att han haft mest besvär med luftrör och torrhosta. Jag med andfåddhet , bihålor och att jag tycker jag frisknar till, så går det några dagar så kommer det tillbaka, man faller ihop igen och blir utslagen i princip.

Ingen har talat om det, men idag bekräftade han att det är vanligt både hos lindrigt sjuka och svårt sjuka. Vågorna kan bli svagare och svagare eller gå in i den allvarligare fasen.

Därav viktigt att ta vara på sig tills man vet att det är lugnt i systemet. Inte resa iväg och tro man är utom fara. Ta det lugnt. Vädra lungorna , det finns övningar där man drar djupa andetag, håller andan i 6-10 sekunder, blåser ut mellan lite sammanpressade läppar. Det stärker och pressar ut lungorna. Det finns andra övningar säkert att finna på nätet.

Ingen har alla symtom, men alla har några som man aldrig haft förr. Utom de symtomfria förstås.

Jag vill att ni alla är rädda om er, livet kommer tillbaka om vi aktar oss och inte tar onödiga risker....Mvh/WLBlomma

Anmäl
2020-04-15 10:55 #1 av: Magi-cat

#0 Tack för bra info, Wonnalesan! Blomma

Ta väl hand om dig!HjärtaKramas Vi får se framåt!BallongSol

Peace

Anmäl
2020-04-15 11:30 #2 av: Wonnalesan

Ja då! Då är det bra att vara envis som- Baggarns katt- som de gamla sade. Om jag inte kan gå så kryper jag , kan jag inte krypa så ålar jag, kan jag inte åla så rullar jag!SkrattarHjärta

Anmäl
2020-04-15 15:46 #3 av: Tant Grön

Råkade se en artikel igår om fransk strandtall. Den skulle vara bra mot allergi m.m. Stärkte lungorna stod det också. Tänkte då att den kanske skulle vara bra att ta förebyggande mot Coronan? Pycnogenol heter ämnet. Har aldrig hört talas om detta förut. Kanske någon som vet mer?

Anmäl
2020-04-15 16:08 #4 av: Magi-cat

#3 Jag brukar sörpla i mig en läcker tallbarksdryck när jag är i Finland. Glad Lite kärv i smaken ...

Pycnogenol ska vara antiinflammatoriskt och antioxidant och således bra för blodkärlen. Vet ej om det dessutom kan verka förebyggande i det syfte du nämner!

Peace

Anmäl
2020-04-15 17:55 #5 av: Tant Grön

#4 Havupuu uutejuoma, är det den du menar? Lustigt, hittade en lapp när jag städade härom dagen, där hade jag skrivit upp denna för att testa någon gång.

Anmäl
2020-04-15 18:21 #6 av: Magi-cat

#5 Jisses, jag har aldrig tänkt på att den har ett finskt namn! FörskräcktGenerad

Det måste ju vara samma.

https://www.ortagubben.se/kosttillskott/barrtradsdryck-600-ml-x-6?gclid=Cj0KCQjw4dr0BRCxARIsAKUNjWRJP8rNC0sppygjYqSHPawMaexnhGrJQ734ueER9IMwwgCfspmBjZsaAjhMEALw_wcB

Peace

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.