sjukdom

Sjuk

2018-09-05 16:54 #0 av: CayKantos

Hej..
Kommer nog bli ett litet rörigt inlägg men hoppas ni orkar med.
Jag har under senaste åren blivit sjuk väldigt ofta till skillnad med när jag var yngre och aldrig va sjuk..
Jag fyller strax 21 och lider ofta av hosta som varar länge. Jag fick även mensvärker som jag ALDRIG haft förran tre-fyra år sen.. jag går på minipiller som som tur hjälper med smärtan. Men det ändrar inte på att jag ofta känner mig illamående så att jag vill spy, snurrig i huvudet, ont i hals och kropp samt nedstämd..

Jag började ett nytt jobb i måndags men ligger idag sjuk i sängen, och känner mig som största idioten då det bara har gått två dagar och jag e redan nere..

Jag har kollat blodvärde flera gånger och allt ser brabra ut.

Och läkarna kan knte hjälpa mer då dom inte har ngn aning vad det skulle kunna va..

Just another crazy animal lover Skämtar

Ägare av CaToss Photography, kom gärna in och kika!

Anmäl
2018-09-05 17:11 #1 av: Sindri

Man kan ha en period i livet när man helt plötsligt blir sjuk ofta och det behöver inte betyda något, men jag tycker du skall söka mer hjälp.

Har du hört talas om låggradiga inflammationer? Det är ett tillstånd i kroppen när man hamnat i obalans och det kan ge upphov till en mängd olika symtom. Googla lite på det och se om du tror att något kan stämma på dig. Då hittar du kanske också sätt att bli av med det.

Men som sagt, sök fler läkare, förklara hur dåligt du mår och be dem ta fler prover, söka djupare och bredare. Sjukvården är förvånansvärt lam ibland.

Anmäl
2018-09-05 17:13 #2 av: CayKantos

#1 ja jag känner det med.. tack ska kolls upp!

Just another crazy animal lover Skämtar

Ägare av CaToss Photography, kom gärna in och kika!

Anmäl
2018-09-05 17:17 #3 av: CayKantos

Hmm hittar inget om låggradiga inflammationer.. bara kost och inflammationer som dyker upo

Just another crazy animal lover Skämtar

Ägare av CaToss Photography, kom gärna in och kika!

Anmäl
2018-09-05 21:10 #4 av: Devya

Menssmärtor som kommer senare i livet låter fullt normalt. Också att man är ofta sjuk något år eller några år. Jag har själv gått igenom sådana perioder.

Viktigt är det att försöka äta hälsosamt för att få immunsystemet i skick men ibland hjälper inte ens det.

Anmäl
2018-09-05 21:32 #5 av: CayKantos

#4 men även läkare tycker det är konstigt. Jag har hosta i upp till 4mån, still counting och detta e knte första gången. Och numera är jag extremr illamående.

Jag är vegan och äter knappt ngn fastfood..

Just another crazy animal lover Skämtar

Ägare av CaToss Photography, kom gärna in och kika!

Anmäl
2018-09-06 09:59 #6 av: Devya

#5 Hur länge har du varit vegan?

Min bästis blev vegan och fick tyvärr inte i sig det hon behövde och fick svåra problem med hälsan. Hon blev jämt sjuk och tappade även allt hår på huvudet innan hon gick tillbaka till att vara vegetarian. Då hon blev vegetarian igen så försvann även alla sjukdomar. Hon planerar att bli vegan igen men vet inte riktigt hur hon ska göra då hennes kropp tycks inte klara av det trots att hon äter väldigt varierat.

Anmäl
2018-09-06 10:07 #7 av: OlgaMaria

#5 Om du är vegan kan du ju kanske ändå inte utesluta att det är något du har brist på som vården inte direkt kollar. Finns så mycket mer än järn och B12 som behövs och som inte mäts på vårdcentralen.

Men med tanke på illamåendet kanske du ska testa probiotika, t ex surkål eller probiotikakapslar. Och sen kan du äta mycket som boostar immunförsvaret som citron, vitlök, ingefära, gurkmeja, cayenne, chili, kokosolja m.m. 

/ OlgaMaria, sajtvärd på Allergier iFokus

Anmäl
2018-09-06 10:18 #8 av: Devya

#7 Min erfarenhet är att sjukvården är otroligt dålig på att hitta vad som är fel på en om man har brist på något och också om man har för mycket av något.

Jag har gått till en som är specialiserad på att hitta brister och dylikt och de fann sådant som läkaren inte alls hade bemödat sig med att berätta för mig. :p Då jag åtgärdade det jag hade brist på och för mycket av så försvann mina hälsoproblem (hade delvis alopecia).

Anmäl
2018-09-06 10:27 #9 av: OlgaMaria

#8 Vad bra! :-)

/ OlgaMaria, sajtvärd på Allergier iFokus

Anmäl
2018-09-07 18:13 #10 av: NiklasTyreso

Sköldkörteln?

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.