allmänt-övrigt

Cysta och tumör samma sak?

2020-06-29 17:25 #0 av: Caina

Är cysta och tumör samma sak? Tumör låter ju värre men kanske inte är så? Har man cancer om man har en cysta bakom hjärnan? Eller kan det vara ofarligt?

Anmäl
2020-06-29 18:05 #1 av: Maria

Cysta och tumör är inte riktigt samma sak. Cystor är godartade. Tumörer däremot finns i många varianter från godartade till väldigt elakartade.

Har man en tumör eller cysta i hjärnan så kan det vara livshotande även om det är en godartad variant beroende på var den sitter och om den går att få bort.

Jag förstår inte riktigt vad du menar med "bakom hjärnan"

/Maria

 

Anmäl
2020-06-29 18:58 #2 av: Caina

Nej ärligt så förstår jag inte själv när jag inte får tag i frun till han som är inlagd på sjukhus. (en släkting) Nu har det pratats från mun till mun och jag är väl 5e personen så något har väl ändrats på vägen kanske. 

Men han hade en massa symtom innan han sökte vård som att han tappade känsel i armar och ben, fick svårt att gå, foten och benet vek sig. Man gjorde röntgen och hittade diskbråck i nacken som måste opereras snarast. Förmodligen imorgon. Men nu ikväll ringde en släkting som pratat med en annan släkting osv och sa till mig att de förutom diskbråcket hittat en cysta "bakom hans hjärna"

Så jag tänkte att cystan kanske kan sitta bakom hjärnan och trycka mot hjärnan, men jag vet inte

Anmäl
2020-06-29 19:18 #3 av: Maria

Du får nog vänta tills du hör mer korrekta uppgifter.

/Maria

 

Anmäl
2020-06-30 23:09 #4 av: Devya

En cysta är en vätskefylld blåsa och de kan trycka på hjärnan och det behöver åtgärdas asap. En cysta och en tumör är inte samma sak.

Hoppas att du får mera information så småningom.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.