smärta-och-värk

kompression som medel mot smärta?

2019-11-28 18:37 #0 av: tlover

Jag har en liten teori ang orsaken till min smärta (som jag inte kommer gå in närmare på eftersom det just nu är en ganska löst när det gäller faktan bakom min teori) och undrar om någon här upplevt mindre smärta då man använt kompressionskläder?

Främst smärta i muskelfästen men även annan typ av smärta som inte är kopplat till åderbrock

Vad vill du läsa om nästa månad? Rösta!


Anmäl
2019-11-28 20:27 #1 av: Lona

Inte kompression men värme fast det är förstås allmänt vedertaget att det hjälper mot vissa typer av smärta, i synnerhet när det gäller muskler.

Men en spontan tanke - kompression gör att kroppen producerar mer av diverse "må bra-ämnen", det borde väl kunna påverka smärta också? Ungefär samma fysiologiska respons som ett tyngdtäcke mot oro fast kompression mot smärta? 
Beror säkerligen på varför och i vilken typ av vävnad man har ont men smärta är så komplext - varför inte testa?

"Jag är inte klok men jag är smart!"
Toktantens dagbok - Om hästar, hundar och livet i största allmänhetBlomma

Anmäl
2019-12-02 17:48 #2 av: Wony

Jag använder en typ av kompressionsstrumpa för att lindra värk i fötterna, då främst i hälområdet, och upplever att det hjälper. Jag har inte testat så mycket på annan värk, men det är nog mycket möjligt att det är applicerbart på andra kroppsdelar också.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.