allergier

Eksem av antibiotika

2019-08-01 05:21 #0 av: Devya

Det här året har jag varit tvungen att ta antibiotika två gånger med samma resultat. Det bör tilläggas att jag nämnde åt läkaren att jag tycktes inte tåla antibiotikan som jag fick första gången så andra gången skrev han ut en annan sort men tyvärr med samma resultat.

Hela min kropp är täckt av av röda kliande prickar. Det börjar på samma ställe, fötterna och jag håller på att bli tokig av hur jobbigt det är. Mina ben och armar är också täckta och det ser förfärligt ut. Jag hoppas bara att det inte sprider sig till ansiktet den här gången också...

Finns det något man kan göra åt eksem som man får från antibiotika? Vanliga allergitabletter har ingen effekt överhuvudtaget. 

Anmäl
2019-08-01 14:59 #1 av: Ary

Läge att kontakta vården igen tycker jag.

Anmäl
2019-08-01 16:15 #2 av: Devya

#1 De gör ingenting utan säger bara att jag ska vänta ut det då det är inget farligt  (bara otroligt jobbigt då det klias så in i helsicke, speciellt på fötterna där det även gör väldigt ont om jag måste använda skor).

Anmäl
2019-08-01 22:03 #3 av: [TheSquirrel]

Det låter absolut som en allergisk reaktion mot antibiotika. Det brukar visa sig i just kliande utslag på kroppen. Vad jag vet ska man absolut inte fortsätta med antibiotikan om man uppvisar allergi. Jag hade kontaktat en annan vårdcentral. 

Anmäl
2019-08-02 05:28 #4 av: Devya

#3 Utslagen kommer alltid 1-2 dagar efter avslutad kur.  Om det skulle uppstått efter bara ett par timmar så skulle jag slutat direkt med kuren. Om det är som förra gången tar det ungefär 10 dagar innan utslagen försvinner. Känns absolut inte värt att ta antibiotika om det är så här det kommer att vara i fortsättningen. Hittills har jag varit allergisk mot varje sorts antibiotika jag har tagit i mitt liv. Finns nu 3 olika sorters antibiotika som jag vet att jag är allergisk mot.

Gick till apoteket och fick en ny sorts allergimedicin och en stark kortisonsalva att lägga på de värsta ställena. Salvan lindrar men kan inte direkt smörja in mig överallt. Tabletten hjälpte lite men det började klia igen på kvällen och jag får endast ta en tablett om dagen. =P

Anmäl
2019-08-02 09:03 #5 av: Thiah

#4 sätt strumporna i kylskåpet eller frysen, samm sak med en lotion du gillar och sen sätter du dey kalla på fötterna. Det dämpar kliandet väldigt effektivt =

En smula hänsyn och lite omtanke betyder så mycket. /Nalle Puh

Anmäl
2019-08-04 15:07 #6 av: Hera

Usch det fick jag med en g0ng. Fast jag fick det redan andra dagen under behandling så jag fick byta sort. Precis hela min kropp var full av utslagen.

Fotsulor och handflator är värst. Kyla är det enda som dämpar för stunden.

Sugen på att köpa eller sälja något? Klicka här!      
Relationer * HundarBodyart * Kvinna * Fiske * Viktminskning 
Har du frågor som rör iFokus och dess funktioner? -> Support!

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.