Allmänt/Övrigt

Vinterkräksjukan hur länge?

2019-02-12 11:46 #0 av: Milly82

Hur länge kan man egentligen ha vinterkräksjukan? Jag har ju fått för mig att den är ganska snabbt övergående, inom någon vecka. Men från 23  januari och inte ännu bra, är det verkligen möjligt?

Det är inte jag utan en annan kompis som varje dag är på tok i magen sedan dess. Inga kräkningar men hemska diarreer 6-7 gånger om dagen. Hon känner sig inte illamående alls utan är hungrig på mat och dryck som vanligt. Hon ringde vårdcentralen idag och försökte få en tid att kanske lämna ett avföringsprov men de sa bara att det nog är vinterkräksjukan och att hon skulle hålla sig hemma och skaffa vätskeersättning.

Hon har inte varit utomlands det senaste året heller och hennes familj mår ju bra som äter samma mat som henne.

Jag tycker det låter mycket märkligt med vinterkräksjukan.

Anmäl
2019-02-12 12:09 #1 av: Hera

Nej det låter definitivt inte som någon vinterkräksjuka. Hon måste ringa igen, för något är ju verkligen fel med mage eller tarm.

Sugen på att köpa eller sälja något? Klicka här!      
Relationer * HundarBodyart * Kvinna * Fiske * Viktminskning 
Har du frågor som rör iFokus och dess funktioner? -> Support!

Anmäl
2019-02-12 12:42 #2 av: Novachan

Det är skillnad mellan magsjuka och vinterkräksjukan, det låter ej som något av dem - iaf inte som kommer att gå över utan behandling. Hon behöver ringa igen eller boka en tid via 1177 och vara tydlig med vilka symptom hon har (och inte har som är vanliga vid magsjukor) och hur länge dessa har pågått och ej blivit bättre, ej varit utomlands osv.

https://www.1177.se/Ostergotland/Fakta-och-rad/Sjukdomar/Magsjuka---diarre-och-krakningar/

Anmäl
2019-02-12 12:44 #3 av: Maria

Jag kan bara hålla med #1 och #2

/Maria

 

Anmäl
2019-02-12 17:09 #4 av: JRSN

Vinterkräksjukan uppkommer genom någon form av smittsamt luftburet virus, (enligt uppgift 'Calici'). Viruset landar som vanligt i näsa och munhåla, med eftersom viruset skapar en kraftig slembildning (som sväljs ner) så infekteras även mage och tarmar. Att tvätta händerna, som brukar rekommenderas, hjälper därför föga. Själv brukar jag göra en smet av kokosolja (kallpressad), honung, äkta kanel (ceylon), ingefärspulver (eko) samt en halv droppe olibanum (frankincense), som jag äter. Brukar i regel råda bot på begynnande vinterkräksjuka. Obs! Olibanum anses ogiftig men bör ej tas oralt vid graviditet, vid risk för lågt blodtryck etc. Kontakta läkare eller specialist innan intag, öka inte dosen.

..........................................
Sajtvärd: Andar, änglar & demoner / Knackningsterapi
                      www.astromantra.se/

Anmäl
2019-02-12 17:34 #5 av: Hera

#4 Varför ge råd om det då det är tydligt att det inte är vinterkräksjukan?

Sugen på att köpa eller sälja något? Klicka här!      
Relationer * HundarBodyart * Kvinna * Fiske * Viktminskning 
Har du frågor som rör iFokus och dess funktioner? -> Support!

Anmäl
2019-02-17 13:06 #6 av: Huygens

Om sjukvården vägrar att göra något skulle jag kräva att få gjort ett salmonellatest.


Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.