Allmänt/Övrigt

Hur snabbt kan maten passera?

2019-01-13 10:22 #0 av: snabbmagad

Hur snabbt kan maten gå genom hela systemet så att säga med tarmar osv? Är det möjligt att när man ätit en middag så kommer den ut 4-5 timmar senare? Ja, inte i så värst fast form då förstås.

Anmäl
2019-01-13 11:36 #1 av: Tant Grön

Läste någonstans att man kan svälja en matsked sesamfrön utan att tugga dom. Så ser man hur lång tid det tar innan dom kommer ut.

Anmäl
2019-01-13 12:58 #2 av: OlgaMaria

Ja det är nog absolut möjligt.

/ OlgaMaria, sajtvärd på Allergier iFokus

Anmäl
2019-01-13 13:55 #3 av: Sabah

Möjligt är det men det är nog något som felas, det indikerar ju också den lösa konsistensen på. Om det inte är vid ett enstaka tillfälle så tyder det på någon form av ohälsa, något i Mag-Tarm området som inte fungerar som det ska eller något i kosten som du inte tål.

♥️♥️♥️ Se på allt i livet med kärlek och se det goda i allt som sker! ♥️♥️♥️
Anmäl
2019-01-13 15:06 #4 av: Åsa S

Det beror ju även på kosten vi i västvärlden har ofta lite för långsam process vi äter sån mat som stannar kvar i tarmarna och rör oss för lite och får lättare trögare tarmrörelser med risk för förstoppning i länder med mera naturinvånare som äter mycket växtbaserad diet med mycket fibrer och som rör sig mycket kan det gå dubbelt så snabbt så man behöver inte ha dåliga tarmar för att det går snabbt utan kan vara ett tecken på god tarmhälsa och fiberrik diet + att man är en sån som rör på sig.

Anmäl
2019-01-13 19:51 #5 av: snabbmagad

Ja något är ju fel och jag trodde jag visste vad det var. Jag var nästan helt säker på att jag inte tål gluten eller vete eller något liknande för äter jag pasta eller smörgåsar så får jag alltså akuta diarreer några timmar senare. Jag hinner nästan inte till toan.  Men jag har fått göra en gastroskopi och allt var helt normalt sa dom och dietisten jag fick träffa sa att det absolut inte var bra för en helt normalviktig person att ta bort så stor bit av kosten som  pasta och bröd  men jag vägrar fortsätta äta sådant jag blir sjuk av, 

men hon menade att det nog mer berodde på stress vilket jag inte köper alls då det är starkt förknippat med när jag äter mjölmat.

Anmäl
2019-01-13 20:14 #6 av: OlgaMaria

#5 Lyssna på din kropp. Det finns olika former av intoleranser mot sädesslag. Celiaki är en form men inte alla. 

/ OlgaMaria, sajtvärd på Allergier iFokus

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.