Allmänt/Övrigt

Bita sönder framtand?

2019-01-01 09:58 #0 av: Soleii

Hej!
Är så nojjig då jag bet sönder en kindtand som fick rotfyllas för 1,5 år sedan:
Åt just hotellfrukost och i brödet bet jag plötsligt i ett stenhårt litet frö med framtanden. Det gjorde svinont när jag bet, kändes som tandem gick av men vad jag kan se finns där inga sprickor. Men jag är så nervös att nerven ska ha tagit skada som den gjorde sist, efter några dagar började den tanden lilsom dö. Men då hade jag en gammsl djup lagning som säkert påverkade.

Hur stor risk tror ni det kan vara att tanden skadats illa om de nu inte syns något ytligt?

Mvh bra början på 2019

Anmäl
2019-01-01 10:30 #1 av: Maria

Helt omöjligt att svara på.
Antingen får du avvakta eller också besöka en tandläkare.
Personligen tror jag inte att det är någon större fara då tanden inte gått sönder så att säga.

/Maria

 

Anmäl
2019-01-01 11:58 #2 av: [rumelle]

Är du orolig så boka en tid hos din tandläkare för undersökningav tanden. De kanske inte kan göra så mkt mer än att ta en röntgenbild. Om nerven dör så kan det ta lång tid innan det överhuvudtaget syns på en röntgenbild, men om du tar en bild nu så har man möjlighet att kunna ta en ny bild om några månader och jämföra. Tandläkaren kan också testa känseln i tanden för att se om den fortfarande är normal. Så ja, om du är orolig så är det absolut inte fel att boka en tid. 

Anmäl
2019-01-04 23:05 #3 av: Lona

Om du har försäkring som även täcker tandskador så gå till tandläkaren så fort som möjligt och få eventuell skada dokumenterad direkt. Det kan vara svårt att få ut ersättning senare om händelsen inte anmälts och kollats upp direkt.

"Glass löser allt!" /Källa Glassgård, Öland
Toktantens dagbok - Om hästar, hundar och livet i största allmänhetBlomma

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.