Annons:
Etikettkost-och-recept
Läst 889 ggr
Tant Grön
2018-11-18 11:22

Supernyttig grönkål

Grönkålen är ju aktuell nu på hösten och till jul. Men visste du att den var så här nyttig? https://www.land.se/halsa/gronkal-5-bevisade-halsoeffekter/

Annons:
Magi-cat
2018-11-18 11:38
#1

Så bra, både nyttigt och gott! Jag äter grönkål nästan varje dag…🙂


"Freden måste komma först. Gör den inte det, min vän, kommer inget efter den."
💓 Sajtvärd på Fenomen, Hjärnan, Kulturtant, Oförklarade fenomen

Tant Grön
2018-11-18 11:45
#2

Samma här, det är ju så gott också. 🙂

Maria
2018-11-18 11:51
#3

Jag älskar grönkål men äter det nästan bara runt jul. Kanske får ändra på det nu😉

/Maria

Det är bara med hjärtat som man kan se ordentligt. Det viktigaste är osynligt för ögonen"
Ur Lille Prinsen.

Lussan20
2018-11-18 11:52
#4

Jag äter mycket blomkål den är också mycket bra hälsomässigt. Gott, kokar bara upp den ca 3-4 minuter så den är lite krispig till maten. Priset har gått ner ca 10 kr kilot här. Men grönkål är också gott, det har inte funnits här på ett tag. Kan man frysa den och behålla egenskaperna? Mvh/WL🌺

Tant Grön
2018-11-18 11:55
#5

Förr fanns väl färsk grönkål bara att få tag i till jul, nu finns det året om. Har ni provat svartkål eller palmkål som den också kallas? Den är släkt med grönkål och snäppet godare. Skulle tro att den är lika nyttig som grönkålen.

wildfire
2018-11-18 11:55
#6

Grönkål som är så gott  den får man inte nog av 😎

Annons:
Tant Grön
2018-11-18 12:15
#7

#4 Det finns fryst grönkål att köpa, men tycker den är lite som sågspån. Kanske beror det på att dom har med den grova stjälken? Fryser man själv blir det säkert bättre.
Jag brukar göra stuvning på grönkål och den går bra att frysa. Brukar odla också, både grönkål och svartkål. Den klarar ju flera minusgrader så man har den i alla fall fram till jul.

Maria
2018-11-18 12:15
#8

#5 Svartkål har blivit en av mina nya favoriter.🙂

/Maria

Det är bara med hjärtat som man kan se ordentligt. Det viktigaste är osynligt för ögonen"
Ur Lille Prinsen.

Skogsväsen
2018-11-18 16:26
#9

Hur brukar ni använda grönkålen? :)

Om du vill skriva av dig till någon så finns jag här. 

Tant Grön
2018-11-18 16:43
#10

#9 Grönkålspaj med valnötter och långkål brukar jag göra till jul. Ibland annars också, det är väldigt gott. Man kan ha grönkål i soppor, grytor, stuvningar m.m. Grönkålschips kan man också göra. Försökte göra det en gång men tyckte inte det blev så bra, men har sett att många gillar det.

CasaRamon
2018-11-19 12:01
#11

Man måste väl förvälla grönkålen innan den fryses, eller?

Åsa S
2018-11-19 12:41
#12

Nej det måste man inte både grönkål och svartkål går utmärkt att frysa rå men den tar ju mindre plats ifall man förväller

sp0ngeb0b
2018-11-20 18:42
#13

Jag har alltid fryst grönkål hemma och använder det till smoothies. Annars har jag käkat det i sallad och som chips. Men vill gärna testa det som soppa och i paj också, ska göra det någon gång när jag får tummen ur.

Annons:
Maria
2018-11-20 19:03
#14

Grönkålssoppa är fantastiskt gott och något vi alltid äter i juletider gjort på skinkspadet.🙂

/Maria

Det är bara med hjärtat som man kan se ordentligt. Det viktigaste är osynligt för ögonen"
Ur Lille Prinsen.

CasaRamon
2018-11-21 09:53
#15

Jag hittade ett bra recept skrivet på grönkålspåsen, som jag testade igår.

Koka grönkålen i buljong i 15 min.  Låt rinna av i sil. Koka sen i smör och grädde i 10 min.  Supergott.

CasaRamon
2018-11-21 09:54
#16

Salt och peppar förstås. Glömde skriva det.

Farwuq
2018-11-21 16:17
#17

Grönkål är toppen. 👍
Gör långkål, de äter det uppe i Halland och nordvästra Skåne.

Värd: för Astrologi. Medis: för Astronomi, Filosofi & Finland

Upp till toppen
Annons: