Motion och Rörelse

Hur viktigt är träning för hälsan anser du?

2018-11-14 18:14 #0 av: tlover

Hur viktigt anser du träning är för hälsan? Är du duktig på att följa det du anser (tex att träna regelbundet om du anser det är viktigt).

Vad spelar in på vad du tycker? (tex egen erfarenhet, forskning, media osv?)

Anmäl
2018-11-14 18:21 #1 av: tlover

Jag anser att den är väldigt viktig, men såklart ska man inte överträna för det.

Tyvärr är jag dålig på att få till träning regelbundet.

Jag går faktiskt främst efter egen erfarenhet men även forskning

Anmäl
2018-11-14 19:20 #2 av: emeliiiiieee

Jag tycker det är viktigt. För mig med psykisk ohälsa så är motion väldigt nyttigt. Går mest promenader men det är bra ändå tycker jag. Går minst 30 min varje dag. Upplever att jag mår betydligt mycket bättre med regelbunden motion.

Anmäl
2018-11-15 13:57 #3 av: flocken

För att ta en lång historia kort.
Från att gått på kryckor o blev klassad som rörelsehindrad utan chans att få ett jobb. Har jag under åren tränat upp mig till att nu kunna gå en mil och att nu ha eget företag.
Kommer aldrig sluta promenera. Då dröjer det inte länge förrän det blir rullstol. Visst kan jag hamna där ändå. O har egentligen godtagit att det kommer bli så tillslut.

Sajtvärd rexkanin & fibromyalgi Driver Djurflockens hunddagis. Litet hunddagis i hemmiljö. www.djurflocken.se / vh Mette
Anmäl
2018-11-16 12:01 #4 av: Fransu

Jag tror motion/träning är jätteviktigt. Både för kroppen och psyket. Sedan behöver man ju inte överdriva, men någon form av rörelse varje dag är viktigt. Att man inte bara sitter still.

"Grief is like the ocean; it comes on waves ebbing and flowing. Sometimes the water is calm, and sometimes it is overwhelming. All we can do is learn to swim."

Anmäl
2018-11-16 13:14 #5 av: Namiko

Jag tänker inte på det som träning utan räknar in all rörelse och utgår från forskning som säger att man bör röra sig minst 90 minuter per dag. Anledningen till den tiden har att göra med att dom inte hittade tillräckligt många personer som är aktiva mer än så för studien (dom jämförde med 30 och 60 minuter om dagen). Jag tror absolut att mer är bättre och har i perioder, tack vare aktivt jobb, hund och att jag hellre går/cyklar än att åka buss, varit aktiv i upp till 12 timmar per dygn, något jag mådde extremt bra av.

Idag är jag sjukskriven på grund av utbrändhet och jag försöker att nå upp till minst 90 minuter och vill allra helst gå minst en mil om dagen (ca 2 timmar) men det finns inte alltid energi till det.

Man kan såklart överdriva i allt och jag tycker att man bör vara försiktig med att träna hårt för mycket/ofta, samma sak med promenader om man tex går mest på asfalt eftersom det blir väldigt enformigt för kroppen.

Tell someone you love them today, because life is short. But yell it at them in German, because life is also terrifying and confusing.

Anmäl
2018-11-16 19:04 #6 av: sp0ngeb0b

Jag tycker också att det är viktigt, precis som alla andra här. Jag tror dock att bra mat är mycket viktigare för hälsan, åtminstone för den långsiktiga hälsan. Jag mår väldigt bra av att träna flera gånger i veckan. Jag mår riktigt bra när jag rör på mig stora delar av dagen i form av aktivt jobb, träning, promenader och vardagsmotion blandat. Jag är oftast bra på att hålla igång träningen, men jag har börjat jobba kväll en hel del så då missar jag ofta mina träningspass jag vill gå på. Tycker tyvärr inte gym och annan egen träning är roligt. Sen så försöker jag cykla eller gå till jobbet om jag kan, annars åker jag buss vilket också innebär lite extra promenad (jämfört med att köra bil).

"Before you ask someone why they're vegan - ask yourself why you're not."

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.