hjärt-lungsjukdomar

Lågt blodtryck men hög puls

2018-09-17 11:13 #0 av: emeliiiiieee

Har haft långtidsmätning över helgen nu på blodtryck och puls. Har ett väldigt lågt blodtryck men hög puls? Vet inte exakta siffor på blodtryck men tror det var 80/55. Pulsen däremot är uppe i 140(vid vila, högre vid ansträngning). Hur kan det vara så? :/

Anmäl
2018-09-17 11:52 #1 av: OlgaMaria

Ojoj... låter inte så bra. Tar du fortfarande blodtrycksmedicin? Isåfall borde du ju minska dosen med tanke på hur lågt det är. Och hur går det med järnet? Dessa värden kan ju ha med det att göra.

/ OlgaMaria, sajtvärd på Allergier iFokus

Anmäl
2018-09-17 12:00 #2 av: Maria

Jag har själv haft ett väldigt lågt blodtryck i många år och fick då en hög puls plötsligt och jag fick börja medicinera med Metoprolol vilket hjälpte pulsen men jag gjorde täta kontroller av det låga trycket som ändå var väldigt lågt men jämt om man säger så. 

Sedan svängde det och jag fick plötsligt ett högt blodtryck.

Jag har aldrig fått någon förklaring till vad orsak eventuellt kunde vara.

/Maria

 

Anmäl
2018-09-19 16:38 #3 av: emeliiiiieee

#1 tar fortfarande blodtrycksmedicin ja. Dom vill dock inte sänka den pga pulsen. Bisoprolol 5mg x 2. Har en tid för järninjektion nästa vecka!

#2 Blodtrycket var högt när jag var liten sen har jag alltid legat bra(trots övervikt). Tror det är blodtrycksmedicinen som ställer till det nu men fortfarande orolig att pulsen är så hög. Får vänta och se vad dom kommer fram till vad som kan vara fel :/

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.