Hud

Komplex över händer

2018-05-08 18:45 #0 av: Hamster:P

Mina händer är fula.

Det började med på ena handen, en dag så var det som en liten plupp där, och nu några år senare är deb fortfarande kvar. Har försökt med allt för att få bort den. Har rivit av den, så att det börjar blöda, och så att det blir en skorpa... men den kommer alltid tillbaka.
Nu på senaste tiden har det kommit upp fler sådana på mina händer, det är bara så fult och äckligt. Varje gång jag använder mina händer försöker jag gömma de, och sånt.
Vet inte heller vad det är, och är rädd för att det kommer komma fler och fler. Kan infoga en bild på hur det ser ut
Mina frågor är, vet någon vad det är? hur kan man få bort de? har ni ickså haft något liknande?.... (Förlåt för en äcklig bild)

Anmäl
2018-05-08 18:55 #1 av: Novachan

Hm... får mig att tänka på mollusker: https://www.1177.se/Ostergotland/Fakta-och-rad/Sjukdomar/Mollusker/?ar=True

Du kan alltid höra med vårdcentralen om vad det kan vara. Om de inte kan lista ut vad det är skickar de dig vidare till specialist

Anmäl
2018-05-10 09:39 #2 av: Devya

Ser exakt ut det som en bekant till mig hade och det var vårtor. Om du river upp dem så att de börjar blöda då får du vara mer av dem då de smittar.

De går dock att behandla. Jag har själv haft ett par stycken som jag har behandlat och fått bort.

Det bästa är dock att kolla upp det och få professionellt råd. :) För det kan vara något helt annat också!

Anmäl
2018-05-11 10:11 #3 av: Maria

Ett besök på vårdcentralen kan ju kanske ge svar på en del.

/Maria

 

Anmäl
2018-05-14 10:14 #4 av: OlgaMaria

Det kan säkerligen vara vårtor. Du kan väl gå till skolsyster och fråga? Vårtor kan såklart behandlas men brukar kräva en del tid och ihärdighet. Fråga på apoteket vad du borde välja för behandling. Du ska inte skämmas! VårtFri tycker jag fungerar bra. De där frysmetoderna har jag inga bra erfarenheter av. VårtFri är en lösning man penslar på vårtorna en gång i veckan. Det är bra om man gör det efter bad och så kan man fila upp vårtorna lite efter badet och sen på med lösningen.

/ OlgaMaria, sajtvärd på Allergier iFokus

Anmäl
2018-05-15 15:07 #5 av: Hamster:P

Okej! Tack så mycket! Vi har ett vårt medel hemma, så får nog prova det!

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.