Allmänt/Övrigt

Dåligt mörkerseende

2017-11-27 15:27 #0 av: morgontrött

Jag börjar få så dåligt mörkerseende på ena ögat.  Tittar jag in i ett mörkt rum  där det är väldigt dålig belysning så har jag svårt att urskilja sakerna i rummet, även på nära håll! Det blir liksom bara grått framför ena ögat. Men tänder jag belysningen så ser jag skarpt och bra så jag är inte närsynt. Med det andra ögat däremot ser jag allt bra även i mörker.

Detta har kommit succesivt under kanske ett års tid men det blev väldigt påtagligt när jag kom utifrån igår och öppnade källardörren och blev i princip blind på vänstra ögat. Jag såg ingenting i källaren, bara grått. Men med andra ögat såg jag bra.

Jag läste lite om grå starr nu på nätet. Har någon erfarenhet av det? Låter detta som grå starr? Kan en optiker se om man skulle ha det eller är det annan mer specialiserad ögonläkare som kan diagnostisera det? Är optiker mer för närsynta kanske.

Anmäl
2017-11-27 16:20 #1 av: [rumelle]

Om du vill kolla upp det så föreslår jag antingen att börja med att kontakta en optiker för synundersökning. Berätta för dem vad du har upplevt så kan de undersöka tryck och sånt i ögat. Alternativt börjar du med att ringa till vårdcentralen, så kan de dirigera dig vidare om du behöver komma till en ögonläkare. 

Anmäl
2017-11-27 21:25 #2 av: Annielle

Läs det här också:

http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=93&artikel=6044677

Var dig själv, det finns redan så många andra.

Anmäl
2017-11-28 11:27 #3 av: Åsa S

Behöver inte vara allvarligt i ex. min svärmor kan inte ta upp vitamin A lika bra som de flesta andra och det ligger i den släkten och det visar sig som sämre mörkerseende så det kan ju även vara bra att kolla hurpass bra man tar upp vitamin A

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.