Allmänt/Övrigt

Mensproblem

2017-10-26 20:15 #0 av: gickan87

Jag har alltid haft oregelbunden mens men nu senaste gångerna så har den blivit så lång och riklig.

Oftast varar den 10-20 dagar, blöder då väldigt lite.
Men denna gång så blöder jag floder, kommer stora klumpar och inatt har jag blött igenom 3 gånger. När jag reser mig upp från sängen så rinner blodet nerför benen.

Jag har tidigare kontaktat barnmorskan, där man kom fram till att det var på grund av hormonrubbning som blivit till av stress.

Nu har min barnmorska stängt till tisdag nästa vecka, jag har ingen lust att blöda såhär mycket tills dess.
Kan man kontakta allmänna mottagningen och få hjälp där?
Har ingen gynklinik i min närhet.

Började ta CykloF igår men den hjälper inte mycket heller.

Andra tips på vad jag kan göra?

MVH Erika :)

Anmäl
2017-10-27 15:49 #1 av: Åsa S

Jag tycker nog att du ska ta dig en bit till en riktig gynekolog som kan göra en grundligare utredning, en barnmorska har inte riktigt lika utbildning som en gynekolog som mera är specialiserad. Det kan ju vara nått annat som påverkar dina hormoner och mens än stress det är inte alltid lätt ta reda på vad som är orsaken utan man kan ibland t.o.m behöva gå in med titthålsoperation för att se vad som är fel. Nått som är känt att ge riklig mens och mensstörningar är myom men sånt kan man ju åtgärda med rätt medicinering eller operationer och liknande man ska inte behöva lida i onödan. Så att få en sekond opinion av nån annan kan vara bra. När jag fick problem med urinstopp sa vårdcentralen att det nog bara orsakades av att jag gick ock kissade för ofta vilket jag inte kände var rätt så jag gick till gynekolog som sa att det var myom, hamnade hos en expert som sade detta är inte myom utan att det var en cysta med tumör i på äggstocken, så tur för mig att jag inte bara litade på vad de sa på vårdcentralen.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.