Annons:
Etikettkost-och-recept
Läst 601 ggr
Kasp
2017-08-20 14:20

Rött och svart ris

Vilket är mest näringsrikt, rött eller svart ris? Är det ohälsosamt att äta ofta med tanke på arsenik? Har ni några andra förslag på gryner som tillbehör till mat? Det måste vara tuggigt och under 25kr/kilo. Matvete äter jag redan en hel del.

Annons:
millan21
2017-08-20 14:26
#1

Sedan det var det där larmet om arsenik i ris har jag helt slutat köpa ris. Jag har ingen aning om hur allvarligt det egentligen är. Om någon har en aning så vill jag väldigt gärna veta också. Quinoa äter jag en del av istället för ris.

Maria
2017-08-20 17:39
#2

Här kommer en länk från livsmedelsverket.

https://www.livsmedelsverket.se/livsmedel-och-innehall/oonskade-amnen/metaller1/arsenik-i-ris

Själv har jag inte bekymrat mig alls.

/Maria

Det är bara med hjärtat som man kan se ordentligt. Det viktigaste är osynligt för ögonen"
Ur Lille Prinsen.

Kasp
2017-08-20 19:56
#3

Svara gärna på de andra frågorna också, förutom de om arsenik.

Upp till toppen
Annons: