Kost och Recept

Rött och svart ris

2017-08-20 14:20 #0 av: Kasp

Vilket är mest näringsrikt, rött eller svart ris?
Är det ohälsosamt att äta ofta med tanke på arsenik?
Har ni några andra förslag på gryner som tillbehör till mat? Det måste vara tuggigt och under 25kr/kilo. Matvete äter jag redan en hel del.

Anmäl
2017-08-20 14:26 #1 av: millan21

Sedan det var det där larmet om arsenik i ris har jag helt slutat köpa ris. Jag har ingen aning om hur allvarligt det egentligen är. Om någon har en aning så vill jag väldigt gärna veta också. Quinoa äter jag en del av istället för ris.

Anmäl
2017-08-20 17:39 #2 av: Maria

Här kommer en länk från livsmedelsverket.

https://www.livsmedelsverket.se/livsmedel-och-innehall/oonskade-amnen/metaller1/arsenik-i-ris

Själv har jag inte bekymrat mig alls.

/Maria

 

Anmäl
2017-08-20 19:56 #3 av: Kasp

Svara gärna på de andra frågorna också, förutom de om arsenik.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.