kostochrecept

Sojabönor

2017-08-07 09:40 #0 av: Kasp

Torkade,kokta sojabönor är något som jag är väldigt förtjust i och äter mycket. Får inte kläm på huruvida detta är bra eller om det är dåligt för hälsan. Det står så mycket olika överallt. På ex läkare för framtiden står positivt och de negativa argumenten konfronteras och falsifieras. Samma med halsosidorna, där står det också mest positivt. Sedan finns det mest mängder med sidor som skriver om hur dåligt sojabönor är. Vad har ni för uppfattning? Bra? Dåligt? Nyttigt? Onyttigt?

Anmäl
2017-08-07 09:45 #1 av: [NeferNefer]

Stor risk för att sojabönorna är genmanipulerade, och det kanske inte ens framgår av förpackningen. Hittar du ekologiska sojabönor ska de vara okej.

https://www.livsmedelsverket.se/om-oss/press/nyheter/pressmeddelanden/eu-har-godkant-tre-genmodifierade-sojabonor

http://www.krav.se/ekologiskt-utan-genmodifierade-organismer-gmo

"Fyra vanliga lantbruksgrödor står för praktiskt taget hela GMO-odlingen i världen: sojaböna, majs, bomull och raps. Ungefär 80 procent av GMO-odlingarna består av sorter som är framtagna för att tåla kemisk bekämpning av ogräs med ett visst bekämpningsmedel utan att skadas själva av det. Men användningen av sådana grödor har lett till att vissa ogräs också lärt sig tåla bekämpningsmedlet och starkare medel måste då användas för att bekämpa ogräset."

"All tid måste förflyta i sin egen takt. Ibland dricker man kaffe. Ibland dricker man kaffe inte." (Mikael Niemi)

Anmäl
2017-08-07 09:47 #2 av: Zadie

Jag tror att det är nyttigt, sojabönan är ett jättebra livsmedel. Det som står på läkare för framtidens sida är vetenskapligt :)

Anmäl
2017-10-19 20:29 #3 av: smartatjejenmaria1980

Problemet är väl att de ofta är genmanipulerade, men jag vet inte vilken påverkan det egentligen har på vår hälsa. En del är också oroliga över att soja innehåller östrogen. Men asiater äter en massa soja och de är ju inte alla sjuka GapskrattarDet är bland annat en del av del japanska kosthållningen, som ju är känd för att vara nyttig http://huskurer.esy.es/huskurer/den-japanska-kosten-hur-lever-man-lika-lange-som-en-japan/   

Anmäl
2017-10-19 20:59 #4 av: Annielle

Skulle aldrig köpa annat än ekologiska sojabönor pga just GMO, i övrigt tycker jag att det är bäst att variera sig och inte äta sojabönor för ofta, finns ju många andra bönor och linser att äta, lyssna sedan på din egen kropp och se hur just du mår av sojabönor (och annat också) alla mår ju inte bra av samma saker.

Jag mår tyvärr inget vidare av sojabönor eller sojaprodukter av annat slag heller, blir svettig och mår uselt om jag äter det mer än något enstaka tillfälle, tycker annars att det är väldigt gott.

Var dig själv, det finns redan så många andra.

Anmäl
2017-10-19 23:16 #5 av: Kasp

4. Mår inget speciellt av att äta sojabönor, varken bättre eller sämre. Men gott är det. :)

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.