Allmänt/Övrigt

Hör min puls i örat

2013-01-13 09:57 #0 av: Miowi

För ca 2-3 månader sen hade jag konstant lock på höger öra, vilket visade sig vara pga splittad trumhinna. Blev beordrad om att tryckutjämna i örat minst 20 ggr om dagen, vilket jag slarvade lite med men det blev bättre.

Men för 3 veckor sedan började jag plötsligt höra pulserande "svisch" i örat, en vecka senare efter det gjorde det plötsligt jätteont en dag att tryckutjämna eller snyta mig. Så åkte till läkaren som inte såg något utan sa att jag skulle avvakta lite för det kunde vara någon förkylning på gång. Ljudet försvann någon dag senare, var  borta ca 1-1,5 vecka, men nu är det tillbaka..

Smått ont har jag vid tryckutjämning och örat känns "stelare" om jag trcker flärpen utanför örat som man gör när man ser ifall småbarn har ont i örat. Detta pulserande ljud gör mig GALEN, jag vill ha tyst när jag sover och pluggar, men nu finns det ingen tystnad längre utan det pulserande ljudet är alltid där. Detta gör att jag måste ligga med höger sida av huvudet mot kudden, för ljudet försvinner om jag håller för örat.

Någon som vet vad detta kan vara?

Anmäl
2013-01-13 10:44 #1 av: Chestnut

Låter som pulserande tinnitus och det är något som ÖNH doktor behöver utreda då det i extremt sällsynta fall kan bero på en kärlmissbildning. Oftast är det inte så men har du gått med det länge ska det som sagt utredas.

Med vänliga hälsningar
Chess

Anmäl
2013-01-13 10:59 #2 av: Miowi

#1 Har sökt runt på internet och det lät som det skulle kunna vara något, ÖNH är det någon man behöver remiss till via husläkaren?

Anmäl
2013-01-13 11:14 #3 av: Miowi

Åh nu insåg jag var ÖNH är, så kontaktar dem - tack för hjälpen!

Anmäl
2013-01-13 12:23 #4 av: Maria

Jag tror att det har med dina öronproblem i stort att göra men du ska givetvis kolla upp detta.

/Maria

 

Anmäl
2013-01-15 01:02 #5 av: yoanna

För ett tag sedan hade jag öroninflammation och när det hade gått över så hade jag samma dunkande som du verkar ha, och det höll i sig i 4veckor. Minsta lilla ljud gjorde att de kom tillbaka, och jag kunde inte ens ligga ner utan att det började pulsera inne i örat. Men efter 4veckor så försvann det helt Förvånad

Anmäl
2013-01-15 08:33 #6 av: VildaVittra

Simmar du? För dina problem skulle kunna komma från något som kallas för "swimmers ear" (Otitis externa) och att du nu fått en hörselgångsinflammation.

 

Hur förberedd är du egentligen för krig, arbetslöshet, bränder eller sjukdom? Läs mer på Prepping iFokus

Anmäl
2013-01-15 15:39 #7 av: Miowi

#5 kanske är något sådant då, har krokiga hörselgångar så är inte ovanligt att jag får återvända till läkaren för andra undersökning då vissa inte ser in i örat.

#6 Det gör jag inte, dock har jag slarvat lite med fetvadden när jag duschar och känns som om ja får en hel flod i örat ;)

Anmäl
2013-02-20 08:58 #8 av: VSK

TS

Jag har precis det du har, men jag är nästan döv på höger öra oxå.

Tinnitus får jag oftast då jag har ont i ryggraden. När jag vrider på huvudet åt vänster nästan så mkt jag kan, så kommer de pulserande ljuden (oavsett om jag har tinnitus eller inte).

När jag vrider tillbaka huvudet så försvinner det pulserande ljudet.

Jag har aldrig sökt för pulserande ljudet, men jag vet att jag har trånga hörselgångar.

Så exakt varför jag hör pulsen vet jag inte, men en teori borde ju vara att det har nåt med att blodkärlen på nåt sett ligger för nära nån hörselnerv eller liknande.

33 titlar20 SM-Guld, 7 World Cup, 5 Europacupen & 1 Svenska Cupen. Gillar du att fota eller att kolla på foton, kika än här. Gillar du allt med sport, kika in sidan. Intresserad av det rymden har att erbjuda? Tryck här

Anmäl
2013-02-20 15:58 #9 av: [sakring2]

Kontrollera blodtrycket.

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.