allmänt-övrigt

Sajten Hälsa

2011-09-14 10:00 #0 av: Maria

Sajten Hälsa handlar om Hälsa i första hand och det är ett väldigt stort och brett ämne/område.

Det viktigaste budskapet är att Hälsa behöver inte betyda avsaknad av sjukdom eller krämpor.

När du besöker sajten med frågor om olika krämpor så tänk på att det inte är "Sjukvårdsupplysningen" utan att vi är vanliga människor med olika erfarenheter och kunskaper som delar med oss.

Är du sjuk, orolig för din krämpa, eller du har fått någon skada så ska du kontakta vården.

 


 

/Maria

 

Anmäl
2011-09-14 17:13 #1 av: Hera

Bra att du klargör det :)

Sugen på att köpa eller sälja något? Klicka här!      
Relationer * HundarBodyart * Kvinna * Fiske * Viktminskning 
Har du frågor som rör iFokus och dess funktioner? -> Support!

Anmäl
2011-09-14 17:19 #2 av: Maria

Glad

/Maria

 

Anmäl
2011-09-18 21:54 #3 av: Mitralis

Jag håller med #1 Glad

Anmäl
2011-12-04 09:14 #4 av: Madameh

Ursäkta men....vilken vård?? ;))

Anmäl
2011-12-04 13:15 #5 av: Maria

#4 Du får gärna utveckla det svaret.

/Maria

 

Anmäl
2011-12-04 15:44 #6 av: mongu

# 4 Förslagsvis vårdcentralen i första hand.

Men jag säger som Bumbleboo utveckla gärna ditt svar.

Ha en bra dag! Mongu.

Värkdrabbad som kämpar att bli värkmästare över min kropp. För att kunna se ljust på livet!

Anmäl
2011-12-06 05:31 #7 av: Madameh

Jag säger bara vilken vård? för jag har flera krämpor men ingen hjälp. Jag har varit till 7 läkare med min värk och med min tinnitus och ingen erbjuder vare sig värktablett sjukgymnastik (fick bara teckning som jag ska göra övningar hemma efter) eller remiss till smärtklinik tex. Jag fick heller inte byta läkare. I min journal har hon skrivit hemska lögner osv. Det är ingen bra vård.

Likaså om man sover dåligt får man inte heller någon hjälp. Vare sig sömnutredning tabletter eller terapi. Jag fick en besökstid och blev sjuk i influensa och fick en ny tid och då kom jag inte iväg pga att bilen inte startade och det var en mil att gå ringde och sa det men då säger de att då blir du portad här!! Så får det heller inte vara. Alla jag känner som jag berättat det för tycler att vården är dålig. Att många blir nonchalerade feldiagnosticerade och annat.

Min väninnas syster skulle operera sig för tarmbrpck på flera ställen I hennes mage glömde de en TRASA så att hon fick en mycket svår och livshotande infektion där riksen att dö är mycket stor. Nu har hon flera allvarliga skador på sina tarmar pga detta! Det finns väen de som ligger i veckor utan att få sina liggsår omlagda. Jag kan berätta 100-tals saker om detta.

Läser ni aldrig tidningarna? En kvinna kom till sjukhus med ont i magen och fick medicin mot magkatarr. Det var långt gången cancer såg de sedan i OBDUKTIONEN. Hon hann dö alltså  ;\ Liksom att de vägrar hömta patienter som håller på att kola och ger smp barn fel mediciner samt skickar hem svårt sjuka patienter. Det finns hur många fall som helst, det är fruktansvärt! Googla!

 

Vart finns vården?

Anmäl
2011-12-06 08:08 #8 av: Maria

Att googla och läsa media ger ingen särskilt bra bild av vården. Rena skrämselpropagandan i de flesta fall och med ganska dåligt underlag.

Vården är en enorm "institution" i Sverige och i de flesta fall fungerar det alldeles utmärkt.

Det är tråkgt att du har så negativa upplevelser.

Är man hos en sjukgymnast så brukar det gå till på det sättet du beskriver. Jag fick också en "teckning" med olika övningar jag skulle göra efter operationen. Det är ju du som ska tränaFlört

Står det lögner i din journal eller om du känner dig illa bemött så ska du anmäla. Byta läkare har du din fulla rätt att göra.

/Maria

 

Anmäl
2011-12-06 13:42 #9 av: Hera

#7 Ska man bara strunta i den fungerande vården, för att det tyvärr händer dåliga saker?

Jag lovar att det finns fler som får hjälp än som inte får det!
Tyvärr är läkarna också bara människor, så misstagen lär vi inte kunna eliminera hur gärna vi än vill det.

Det är hemskt när man själv råkar ut för dålig vård. Men jag lurar inte mig själv och dömmer ut all vård för det. Vården räddar liv varje dag!

Sugen på att köpa eller sälja något? Klicka här!      
Relationer * HundarBodyart * Kvinna * Fiske * Viktminskning 
Har du frågor som rör iFokus och dess funktioner? -> Support!

Anmäl
2011-12-06 14:16 #10 av: mongu

# 7 Du är väldigt kritisk och negativ i det du skriver. Att googla på fel i vården ger självklart massor med träffar medan det som är bra inte syns.

För tyvärr så skrivs det inte lika mycket om det som är bra medan det negativa märks mera.

En skiss på hur man ska träna det får man av sjukgymnasten, det fick jag med efter min steloperation av ryggen osv. Sen behöver du ingen remiss för att gå till en sjukgymnast. Det är fritt i hela Sverige.

Står det fel i din journal så ska du anmäla det eller i alla fall höra på vilka grunder läkaren har skrivit detta.

Sen har du rätt att byta läkare, byta vårdcentral. Det kan ingen neka dig.

Däremot har man inte rätt att kräva att man ska få det eller det. För det är läkaren som avgör vad som är bäst att sätta in eller remittera till.

Många gånger så är patienter "på hugget" direkt när dom träffar läkare. Så det är inte konstigt om bemötandet blir därefter.

Av vilken anledning vill du ha en sömnutredning? Det är inte första steget om man sover dåligt. Många saker kan man göra själv. Tänka över sitt sömnbeteende. Kanske ändra en del osv.

Allt kan inte vården ta på sitt ansvar.

Att du skulle bli portad pga att du missar tider av de skäl du skriver här låter mycket konstigt. Det känns som det ligger nåt annat bakom.

Ha en bra dag! Mongu.

Värkdrabbad som kämpar att bli värkmästare över min kropp. För att kunna se ljust på livet!

Anmäl
2011-12-08 05:05 #11 av: Madameh

Hej Ja det är konstit att man blir portad och det ligger inget annat bakom. Jag kunde ej komma två tider i rad och blev då avstängd. Ring dem och fråga varför för jag får inget svar på det mer än att de sa att de kan inte ge ut tider till patienter som inte kommer. Jag bor i fel del av landet för så här dåligt har det fungerat jämt för mej sen 70-talet. Jag går sällan till läkare. Vart 10:e år kanske. Men där emellan mailar jag i Mina vårdkontakter. Jag fick en chock näe jag läste min journal när de skrivit hemska saker som inte stämmer alls. t ex på en rad står det förefaller nykter... när jag var dit en morgon. Varför skriver de så? Sen står det att jag äter flertalet mediciner som Mallorol Nozinan Terralen med mera... det stämmer inte alls. Jag har aldrig haft någon medicin utan vad jag sa till läkaren var att jag blivit erbjuden det för min värk då hon sa att det var psykiskt. /Jag har fibromyalgi/ Men i journalen skriver hon att jag ätit dessa. Jag har fått ändra 20 punkter där det står lögner! Så ska det inte vara.

Anmäl
2011-12-08 08:07 #12 av: mongu

# 11 Men hur hänger detta ihop? Du går sällan till läkare men missar två tider på raken. Där hör du väl att det inte stämmer eller var det tio år mellan besöken?

Det ligger troligen nåt annat i botten om en vårdcentral beslutar sig för att porta dig. Eller ringde du återbud väldigt sent eller inte alls? För vårdens tider är väldigt dyrbara inte enbart i pengar utan också om man tänker på hur många som behöver dessa tider och det är ont om tider. Så om nån uteblir utan att ringa och ha ett bra skäl då kan jag förstå att man blir portad.

När har du bett om medicin om du går så sällan till läkare? Via mail eller? Då förstår jag också att du inte får några mediciner för läkaren som ska skriva ett recept på medicin som klassas som narkotiskt preparat ska ha patienten framför sig. Kan göras undantag vid nåt tillfälle men det sätts inte in utan ett besök.

Ha en bra dag! Mongu.

Värkdrabbad som kämpar att bli värkmästare över min kropp. För att kunna se ljust på livet!

Anmäl
2011-12-08 08:43 #13 av: Hera

#11 Om din läkare skrivit lögner förstår jag inte varför du inte anmält.

Sugen på att köpa eller sälja något? Klicka här!      
Relationer * HundarBodyart * Kvinna * Fiske * Viktminskning 
Har du frågor som rör iFokus och dess funktioner? -> Support!

Anmäl
2013-08-13 16:49 #14 av: undrarens

hejsan

ja jag måste då få inflika att jag nog förmodligen haft tur de ggr jag behövt gå till läkare.

de har förstått vad man haft för krämpor och problem och gett goda råd hur man kan tänkas lösa de som känns fel för min kropp.

men som nämnts ovan man kan  ju alltid ha lite otur med att få en mindre bedömningsgill läkare just vid ens besök, så kan de ju vara.

  och läkare är ju bara människor och de har sin dagsform då de tar besluten om knepiga sjukdomsfall, men motfrågan man då kan ställa sig om de nu gjort en felaktig bedömning, sånt brukar ju som regel kunna  gå "rättas" till.

 är inte säker på de här med hur lätt de är  dvs att få en second opinion på mindre orter(om man nu bor i ett sådant område) där de kanske inte finns allt för mkt läkare att tillgå, såna gånger kan ju vara lite problematiskt, då blir man nog tvungen(gissar jag , kan inte yttra mig för har ingen erfarenhet om sådana fall, då de är brist på läkare) att tänka outside the sjukvårdsdistrikt om man vill få rätsida på nåt man anser har blivit felbehandlat för eller vad som man anser blivit skrivet totalt galet och felaktig bild(då man i efterhand själv kommit på hur situationen sett ut ur ens synvinkel(vissa saker är man ju inte så pass insatt att kunna bedöma(fast man lär sig alltid nya saker), de är ju läkarnas erfarenhet/utbildning och vad de har för goda rådgivare som de förlitar sig på och vägledning som får gälla då(fast man kanske tycker annat då man sitter där i stolen), annars vore man ju inte där för att få råd ).


ja #11 de låter som du verkar va en stark person t o m att du tagit reda och begärt att de ska ändra i sjukjournalen och få upprättelse för påhitteri, är ju som sagt inte insatt i ditt fall men om de stämmer som du skriver så är de ju synnerligen remarkabert att sånt får pågå.

 nåt sånt har jag dock ej hunnit råka ut för och man får nog tacka de övre makterna(vilka de nu kan varaLer)  att man kanske inte råkar ut för det heller. är nog lugnast så.


Anmäl
2013-08-14 10:06 #15 av: mongu

En second opion kan få åka en bit för att få. Det behöver inte va en läkare i närområdet som man går till.

Det kan ju som sagt va svårt att träffa en till specialist om man bor på en mindre ort.

Ha en bra dag! Mongu.

Värkdrabbad som kämpar att bli värkmästare över min kropp. För att kunna se ljust på livet!

Anmäl
2013-11-07 16:23 #16 av: cho8klad


Nu kolesterolvärden LDL 4,5  HDL 1,2  Triglys 0,7 sammanlagda 6,5.

Apokvot 1,0 för ett år sedan. Är detta bra eller dåligt så jag måste äta simvastatin?

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.