dagensskratt

PMFD

2011-04-25 22:26 #0 av: Liz85

Vad är detta för något, undrar säkert många.

Jo, PMFD är förkortning för Post MelodiFestival Depression. Symptomen yttrar sig i att man efter ett sex veckors långt lyckorus ofta råkar i en mer eller mindre djup svacka. Hur lång den är skijer sig mycket från individ till individ. De som redan är Melodifestivalskadade är den största riskgruppen.

Det som utlöser såväl skadan som depressionen är ett beroende. Detta beroende yttrar sig genom att man till exempel gillar musik, spänning, glädje och glitter och en del drabbade kan inte få nog av det.

Svackan kan i vissa fall visa sig så tidigt som på måndagen efter Melodifestivalens final. Man upptäcker att det finns ett liv utanför Melodifestivalen också och kan inte alls komma på vad man nu ska göra av lördagarna egentligen. Samtidigt som man tvingas lära sig att leva i vardagen igen.

Denna sjukdom finns det i regel ingen bot mot. Dock kan man lindra problemen genom att t.ex:

- Ladda DVD-spelaren någon gång då och då med Melodifestivalen eller Eurovision.

- Gå på träffar där man träffar likasinnade, ibland med tema som till exempel ett visst lands bidrag genom åren.

- Ta vara på de tillfällensom finns att se och höra schlagerartister live, till exempel Prides schlagerkväll, konserter och signeringar.

Det går alltså att lära sig leva med detta, och är "inget konstigt alls". Flört Det viktigaste av allt är att du vet att du inte är ensam, att du vet vad som går att göra åt det för att hålla det i sjack och inte börja klättra efter väggarna (såvitt väggarna inte har grepp att hålla i sig i förstås, då är det helt okej).

Anmäl
2011-04-25 23:20 #1 av: Leffe

Mycket bra skrivet

Anmäl
2011-04-26 00:35 #2 av: Mitralis

Skrattande

Anmäl
2011-04-26 06:23 #3 av: Maria

Haha, det var riktigt roligt skrivetSkrattande

Tur att man inte har blivit drabbad av denna åkommaFlört

/Maria

 

Anmäl
2011-04-26 15:37 #4 av: Liz85

Jag är drabbad. Skrattande

Har också fått äran att arbeta med Melodifestivalen i fem år nu och det har gett lite andra följder, som att artisterna känner igen en. Har dock ingenting emot det alls, det brukar bara generera i en del trevliga överraskningar lite då och då, till exempel att man kan ha turen att få smita in backstagevägen in istället för den vanliga entrén eller att Linda Bengtzing tackar för ett gott samarbete i skivkonvolutet vid signeringen.

Trevligast var dock när Malena Ernman besökte Gävles konserthus 8 månader efter Eurovision och jag sprang på henne i foajén. Hade ingen biljett till den slutsålda konserten men fick en av hennes egna biljetter istället, någon av hennes vänner hade kanske fått återbud eller så. Skrattande

Anmäl
2011-04-26 15:51 #5 av: Maria

#4 Men jösses, du är ju en riktig kändisFlört

/Maria

 

Anmäl
2011-04-27 00:23 #6 av: [Asta]

Huva - sikken en tur att jag inte brukar titta på Melodifestivalen. Låter roligare att vara med "på riktigt".

Anmäl