Sjukdom

Sår överallt. Någon som sätt något liknande?

2009-08-14 21:18 #0 av: [intimitzy]

Har under ett par år fått små sår på kroppen, men först nu i vinter har det blivit riktigt illa.

Har fått massa salvor och piller med cortison, pencelin och antibiotika av doktorn genom åren, vid flera tillfällen, men det blir inte bättre. Det blir smått bättre i ca 2 veckor, sen vänder det igen blir lika illa om inte värre!

För tillfället väntar jag på en tid till hudkliniken, kan inte dom lösa det så vet jag inte vad jag ska göra.

Har säkert varit hos ett tiotal läkare och alla bara gissar, inga blodprover, skrap-prov eller dylikt.
Ren gissning varje gång, jag e så trött på det :(

När en äntligen läker har jag 5 nya.


Här är en bild på en del av det, har över rygg, mage, bröst och har även på rumpan och i ansiktet.

Någon som sett något liknande??

Anmäl
2009-08-15 09:09 #1 av: [Tassy]

Det är inte några utav dom här vanliga barnsjukdomarna som typ vattkoppor antar jag?

Har du kollat ifall det rör sig om allergi? Du kanske skulle försöka skriva ner vad du ätit och varit i närheten av då det blir värre?

Är utslagen spridda över hela kroppen eller bara just där lokalt?

Jag har ingen aning om vad detta kan vara, jag bara gissar mig fram.


Anmäl
2009-08-15 10:42 #2 av: mongu

Tycker du ska till en hudläkare och inget mera gissande om vad det skulle ev. kunna va.

Hoppas det ordnar sig för dig.

Det är inte så att du bytt tvättmedel, sköljmedel, duschtvål, lotion eller nåt sånt?

Så det är allergi mot nåt ämne där?

Ha en bra dag! Mongu.

Värkdrabbad som kämpar att bli värkmästare över min kropp. För att kunna se ljust på livet!

Anmäl
2009-08-15 12:45 #3 av: Leffe

Låter som allergi av något slag eller en bristsjukdom. Du bör gå till en expert.

Krya på dig

Anmäl
2009-08-15 20:17 #4 av: Mainebusters

Stackare! Hoppas du får en tid fort, så du får behandling! Har du inte fått komma till Hud förut? Isåfall är det en stor skandal!! Rynkar på näsan

Anmäl
2009-08-15 20:24 #5 av: Maria

Du borde absolut bli mer noggrant utredd.

Påminner om svinkoppor men det är ju så vanligt så det hade du blivit bra ifrån för länge sedan.

De brukar vara så duktiga på hud så jag tycker att det är bra att du äntligen ska träffa någon expert.

Lycka till...

/Maria

 

Anmäl
2009-08-15 20:27 #6 av: Mainebusters

Det är mycket märkligt att de bollat med dig i flera år, utan utredning. Du borde ha fått remiss till Hud för länge sedan. Men vissa vårdcentraler (?) läkare skriver inte remiss i första taget. På min vårdc tar de ett foto och skickar in till Hud vid osäkerhet! Ja, jag blev förvånad, men så gjorde de..

Vore jag du så sökte jag akut på sjukhuset där Hud finns.

 

Anmäl
2009-08-15 22:04 #7 av: [intimitzy]

#1 Vattenkoppor har jag haft innan och e rätt säker på att det inte e det.

utslagen e sprida över hela kroppen, dock inte så mkt på benen men annars överallt. Fick nån i armhålan nu i dagarna.


#2 Fick nyligen en remis till hudläkare så e garanterad en tid inom, tror det är 90 dagar. Men det känns som det är mer akut.

Min läkare har semester till den 25:e och hon skulle ringa mig då, lär be henne skynda på det för jag står inte ut snart. Det kliar, svider/bränner och är fruktansvärt äckligt. Man vill liksom varken visa sig eller vara nära sin pojkvän :( Som för den delen inte fått ett enda sår eller liknande trots att man misstänker att det smittar :S

Svårt att tror att det är någon allergi efter som jag inte har några som helst allergier annars.

#3 Tack, kommer inte ge mig denna gången, e så trött på det nu.

#4 Nej har ju inte det, det är skandal som du säger, man börjar mer och mer se allvaret i det.

#5 Förra läkaren nämde svinkoppor men även strepticcocer och AKNE?! Så jag fick Tetralysal och gick på det i 6 månader. Hände inte så värst mycket..

Mmm jo det är på tiden, kroppen är full med ärr :( Man ligger ju och river på det omedvetet på natten också.. Tack
 
#6 Det är ju flera läkare som bollat med det, mesta dels gissat och sedan skrivit ut ett recept på något och ingen återträff liksom. Så när man då ringer ner igen för att få en återträff får man en annan läkare och så var det tillbaks på ruta ett igen liksom.

Den läkaren jag har nu e bra hon ringer och kollar hur saker går och hon skicka remis andra gången jag träffa henne. Dock e hon som sagt på semester nu.

Åka in till akuten menar du? Svårt att tro dom tar in en så lätt, så mkt andra som går före :(

 

Svårt att fota ryggen så det fick bli rumpan, där som det blev allra värst först. Där har jag haft sår i minst 3år...

Anmäl
2009-08-15 22:22 #8 av: Mainebusters

Prova att åka till akutmottagningen. Strunt i om du får sitta hela dagen. Säg att det kliar otroligt, måste du så ta i lite extra! De måste ju titta på dig i alla fall!

Annars ringer du till Hud själv och frågar om de fått remissen. Säg som det är, det är jättejobbigt, du behöver en tid. Kan inte sova m.m.  säg vad du behöver för att få hjälp!

De brukar oftast vara bra att tala med och ge en tid, eller så får du en återbudstid, Det går alltid fortare att få en tid om man ringer och tjatar själv. Det vet jag av egen erfarenhet..

Hoppas det löser sig med en tid, och skriv gärna fortlöpande hur det går för dig!

Anmäl
2009-08-15 23:27 #9 av: Chestnut

#7 Svinkoppor (impetigo) orsakas av streptokocker i bland.

Har nite en susning om vad det kan vara, sätta dig på akuten är ingenting jag rekommenderar. Belastar bara akutvården i onödan. Men ring hudmottagningen och säg att du har stora problem! Erbjud dig att komma med kort varsel om de har något sådant system.

Hoppas att det går bra!

Med vänliga hälsningar
Chess

Anmäl
2009-08-15 23:44 #10 av: Mainebusters

Om jag har en riktig klåda då blir jag hyper! Det går mig på nerverna helt enkelt! Man river sönder sig och det är inte bra. Du kan få snabb hjälp så att du klarar dig till ditt ordinarie besök. Och det kan gå ännu fortare till det besöket.

Men det är klart, akutbesök är väl dyrare tror jag, men du kanske har frikort? Har du medicin mot klåda? Annars kan du ta allergitabletter, det kan lindra.

 

Anmäl
2009-08-16 01:21 #11 av: mongu

Tycker inte du ska åka till akutmottagningen, Det är inte ens säkert att dom tar emot dig. Förmodligen får du rådet att vända dig till din VC skulle jag tro.

Däremot så kan du ringa dels och kolla om din remiss gått iväg till hud. Har den gjort det så ring dit och hör så den kommit fram och tala om hur jobbigt du har det och att du kan komma när som helst.

Fortsätt sen och ring med jämna eller ojämna intervaller så borde du kunna få en återbudstid ganska snart.

Svinkoppor/Impetigo är oftast en blandning av streptokocker och stafylokocker. Då brukar antibiotika ta ner det fort så det är konstigt att det inte har hjälpt. Därför är det väl inte så troligt att det är svinkoppor.

Hoppas du får nån ordning på det snart.

Ha en bra dag! Mongu.

Värkdrabbad som kämpar att bli värkmästare över min kropp. För att kunna se ljust på livet!

Anmäl
2009-08-16 02:17 #12 av: JILE

Oj stackars dig, förstår att du nästan får panik. Det ser ut som bölder eller inflammerade bölder. Skulle det var impetigo då smittar de ju väldigt.

Väldigt konstigt att de inte tagit skrapprov eller ngt sådant.Rynkar på näsan

Kram Jile

Anmäl
2009-08-16 02:44 #13 av: Mainebusters

Impetigo är väl bland de första de misstänker. Men det har inte hjälpt med medicin. Går det att boka en tid på vårdc via datorn hos dig? På en sk snabbmottagning? Då brukar man få en tid på 15 min. OM det går, gör det och då förklarar du för läkaren vad det kliar och bränner. Det finns medicin som lindra klådan, så du kan härda ut.

Är det så illa som du beskriver med sveda/brännande känsla, hade jag inte tvekat. Får jag inte tid hos Vårdc då åker jag till akuten. Man behöver ju inte åka till på kvällstid när det är mest beläggning, utan på morgonen. De är ju för sjutton till för att hjälpa! Och vi betalar faktiskt skatt för att få sjukvård.

Ingen idé att spekulera i vad du har för besvär, du behöver specialistvård! Så ring vårdc och prata med dem, tar de inte emot dig, åk till sjukan. För du ska inte gå omkring och må dåligt!

Anmäl
2009-08-16 09:24 #14 av: [Tassy]

Jag har haft impetigo 3 gånger, och det såg inte ut sådär på mig. Det började som finnliknande blåsor, som snabbt sprack och växte "underifrån" så hud lossnade i kanterna hela tiden, och kliade och sved något så in i norden så jag höll på att bli galen. Jag håller med övriga att det inte verkar troligt. Dessutom vätskar det nåt så in i norden.


Anmäl
2009-08-17 06:29 #15 av: [intimitzy]

#14 måste säga att det stämmer in rätt bra. det där med att hud lossnade i kanterna och vätskar sig för det gör det. bränner och kliar hela nätterna och dagaran med. brukar lägga mig i ett hetbad med grovsalt. vet int ehur jag ska lyckas hålla det någerlunda rent annars :(

Anmäl
2009-08-17 07:50 #16 av: Mainebusters

Hör av dig när du fått någon vetskap.. stackars dig, vilken klåda du måste ha!

Anmäl
2009-08-17 13:08 #17 av: [intimitzy]

Har idag ringt runder till vårdcentralen, hudklinikien i trelleborg samt malmö oxå. Min remis har skickats runder från trelleborg till malmö för trelleborg haft semsterstängt. Ringde malmö och det visade sig att dom hade tydligen blivit av med remisen, hur dom nu lyckats med det?! jag skulle återkomma imorgon förmiddag.

Uppdaterar när ngt mer händer. Fan har fått tre nya i nacken dom senaste dagarna. känns som stress påverkar och gör det värre ibland :(

Anmäl
2009-08-17 13:10 #18 av: [intimitzy]

Måste tillägga att jag e jätte tacksam för alla tips och snälla ord från alla. Skönt att veta att man inte e helt ignorerad vilket det ibland känns som när man söker hjälp inom vården :(

Anmäl
2009-08-17 13:56 #19 av: Salladshataren

#17 Verkar som du bor i Skåne? Du kan ju ringa till sjukhuset i Kristianstad, hudkliniken där. Tror inte man behöver remiss för komma dit. Har varit där mååååååånga gånger.

Anmäl
2009-08-17 13:58 #20 av: Mainebusters

Det är alltid bra att ringa till sjukan och kolla om remissen kommit fram. Många gånger så har den försvunnit eller liknande. Nu har jag som rutin att alltid kolla efter en vecka!

Anmäl
2009-08-21 10:08 #21 av: [intimitzy]

Så fick en akut tid i onsdags och åkte in till malmö. Måste ju säga att dom var redigt chockade att ingen skickat remis tidigare.

Dom skar av en blåsa som jag hade fått på andra bröstet (har börjat få på andra sidan nu med) och den ska skickas iväg. Fick ta blodprover samt så fotografera dom såren och jag fick en anitibiotika kräm att sätta på dom öppna såren tills dom fått svar på proverna. Det var definitivt inte svinkopper eller ACNE som en läkare påstod.

Känns himla skönt att ha varit iväg nu, tog ju "bara" 511 samtal att komma till Obestämd

 

Fortsättning följer....

Anmäl
2009-08-21 10:10 #22 av: Chestnut

#21 Skönt att du fått komma till hud! Ska bli spännande att få höra vad det var Glad

Med vänliga hälsningar
Chess

Anmäl
2009-08-21 10:13 #23 av: Mainebusters

#21  Ringde du till hud? Det var bra att du kom iväg, har man sådana besvär så ska man absolut inte dra sig för att söka akut! Hoppas du fått hjälp mot klådan också! Lycka till! Glad

Och du behöver absolut inte känna dig tvungen att tala om vad det är heller, huvudsaken är att du fått komma iväg!

Anmäl
2009-08-21 10:28 #24 av: [intimitzy]

#23 Japp ringde rundor till både trelleborg och malmö. Både måndag och tisdag förmiddag gick åt till telefonsamtal.

Har inga problem med att berätta vad det var, kan det hjälpa någon annan en dag så varför inte. :)

Anmäl
2009-08-21 10:33 #25 av: Mainebusters

Det var bra att du tog dig tid att ringa runt!

Visst, du avgör ju själv om du vill berätta, alla kanske inte är lika öppna.. Glad  Huvudsaken är att du får hjälp.

Och man ska inte dra sig för att söka akut, om man själv känner att det är akut. Känn inte att man belastar sjukvården, de är till för oss!

Anmäl
2009-08-21 20:50 #26 av: Maria

Du måste hålla oss uppdaterade om hur det går. Jag är jättenyfiken på din diagnos...

Lycka till

/Maria

 

Anmäl
2009-08-21 22:53 #27 av: Branneli

Likadana böbbor som jag hade Rynkar på näsan

Jag var på hudkliniken på vårt universitets-sjukhus....fick ett antal antibiotikakurer...varav 6månader på raken ( två gånger)....då försvann de !!! Men kom tillbaka efter avslutad kur.....

Efter ett par år satte jag mig ner & klurade på...var var jag i livet när dessa böbbor anlände.....

Jo, hormonspiralen !!! Tog genast bort den på gyn....& böbborna försvann så småningom !!!!!!!!!!!!!!!!

Sen dess har jag inte sett dem Glad

Hoppas att du får ordning på dina böbbor Flört

Anmäl
2009-09-14 00:46 #28 av: Mainebusters

Hur har det gått för dig??

Anmäl
2009-09-14 11:52 #29 av: Lisa82

nej, impetigo är det verkligen inte. det ser inte ut så. dåligt av en läkare att misstänka det. men det är som vanlig med läkare man får ställa sin egna diagnos...

det ser mer ut som någon allergi tycker jag. kylbalsam kan du testa för att stilla klådan. kortisonsalvor finns på apoteket som du kan testa.

testa även att byta tvättmedel.

har du något husdjur? har du gjort allergitester någon gång?

eller så kan det vara som #27 skrev..

vad sa dem på hud-kliniken?

Anmäl
2011-01-09 02:26 #30 av: [intimitzy]

För er som väntade på uppdatering kan jag bara säga att jag kämpar fortfarande... Man börja bli ganska uppgiven.... Någon som vet hur man går ut i media? Om man kan vända sig till något som ligger högre än sjukvården för att typ rent utav fråga om jag verkligen ska behöva ha det såhär. Massa gissningar, massa skärande i mig och ingen diagnos fast jag haft problem sen hösten 2008.

Anmäl
2011-01-09 02:50 #31 av: Maria

Jag vet inte vad media ska kunna göra såvida du inte har blivit dåligt bemött eller felbehandlad men vad jag förstår så gör man vad man kan för att komma fram till problemet.

Läkare är inga trollkarlarFlört tyvärr och jag hoppas innerligt för din egen skull att de så småningom kommer på vad det kan vara, för du måste ha det jobbigt.

/Maria

 

Anmäl
2011-01-09 03:31 #32 av: [intimitzy]
#31 jag känner att jag mest blivit felbehandlad faktiskt. Folk bara gissar istället för att starta en ordentlig utredning och sen också följa upp.. Gråter
Jag är på gränsen till att ge upp och ta bort mig själv snart. Min kropp e snart förstörd av alla ärr. Mörka djupa ärr..
Jag är så låst pgav detta. Bara en sån sak som att bli ombed att gå när man e på badhuset eller gymmet liksom knäcker en totalt.
Min tanke med media är igentligen att försöka nå ut och kanske har turen att hitta någon läkare som e villig att verkligen ta mig på allvar och starta en ordentlig utredning och inte ge sig fören jag har en diagnos. Ett mirakel närmare bestämt :(
Anmäl
2011-01-09 09:27 #33 av: Maria

#32 Går du hos samma läkare? Har du tappat kontakten med hudkliniken? Annars vore det kanske idé att byta läkare, ta kontakt med patienombudsmannen och säga att du är missnöjd. Göra en anmälan osv.

Själv har jag en ganska lång historik när det gäller min hjärntumör och jag har under tiden t,om haft diagnosen depression en periodFlört så jag kan ha viss förståelse att ibland tar det lång tid innan man hittar en diagnos och det finns faktiskt tillstånd som läkarna/forskningen fortfarande inte kan svaret på.

Jag hoppas innerligt att du hittar svaret ändå. För det är ju plågsamt på många sätt.

/Maria

 

Anmäl
2011-01-09 18:07 #34 av: [intimitzy]

#33 Det är liksom en soppa alltihopa, det är igentligen inget större fel på min nuvarande läkare som jag står listad på.. Men hon har dåligt med tid för hon är populär. Det är typ alla andra som ställt till det för mig för när man ber om tid så får jag oftas en tid till någon annan eftersom hon som sagt har dåligt med tider. OCh det är då jag får problem för folk gissar och skickar hem mig med salvor och olika typer av medeciner som e för ngt helt annat. Tex. i början på 2009 när jag fick en akut tid till en annan läkarte så skrev han ut tetralysal (för behandling av acne) som jag gick på i ett halvår nästan. Han bedömde mig på 5 min. det hände ingeting på dom månaderna mer än att min plånbok blev lättare då det kostar 800kr för den kuren...

När jag väl kom till hud sa dom att det defenitift inte var acne eller svinkoppor. Fick pencellin från hud efter en massa tjat om att inte salvan hjälpte som dom skrev ut först (Betnovat med chinoform Salva). Fick då cefadroxil först i 10dagar sen ännu en dos fast dubbel i 20 dagar.. hjälpte lite men det kom tillbaks och sen ville hon inte skriva ut mer och sen tappades kontakten. Har fått pencellin någon gång nyligen för jag blev biten av en katt och det hjälpte lite på såren men så är det åter igen så att så fort kuren e slut så kommer det tillbaks...

Jag har blivit skuren ett par gånger för hudprover och senast fick jag ingen bedövning vilket var en fruktansvärd upplevelse, deras ursäkt var att det inte var lönt att bedöva mig.

Det enda dom fått fram i hudproverna är att jag har en inflammation i huden och bakterier i huden (vilket igentligen är ganska uppenbart redan).. Ingen korekt diangos på vad för bakterier/inflammtioner och hur jag blir av med det och framförallt var det kommer ifrån. Jag känner mig som en labbråtta som dom bara leker med.

Jag bor i en liten ort där det inte händer så mkt så det känns nästan som att dom tycker det är kul att få skära och klydda med en så dom drar ut på det allt dom kan. sköterskorna på labbet flockas runt mig när jag tar av kläderna och gissar och studerar men sen händer det inte mer.. Folk e jätte nyfikna.

 

Jag läste din blogg och mina problem känns väldigt små när jag ser vad du får gå igenom. Jag hoppas verkligen det går bra för dig. Skäms

 

Anmäl
2011-01-09 18:53 #35 av: Maria

#34  TackGladVar och en har sina problem och inget är större eller mindre än något annat. Det är en personlig upplevelseFlört

Jag tycker jättesynd om dig. Kan du inte få en remiss till något större sjukhus och försöka kräva att du blir ordentligt utredd precis som du skriver. Att du får komma tillbaka till hud eftersom de uppenbarligen inte kan lösa det på vårdcentralen. De måste ju kunna göra en ny bedömning av dig på hud eftersom de inte testat så mycket ännu.

Allergi till exempel, är det någon som utrett det? Visserligen brukar ju inte allergi yttra sig så kraftigt som på dig men alla är ju faktiskt olika.

/Maria

 

Anmäl
2011-01-09 18:55 #36 av: mongu

# 34 Tror inte alls att dom bara gör saker med dig för att det ska hända nåt på orten där du bor. Vore det så är det inte alls seriöst driven vård.

Varför avslutades kontakten på hud? Var det av dig eller av hud? Kan du inte ringa dit igen och be om en tid?

Det är ju patienten själv som får ligga på och se till att få komma, hudmottagningen kanske inte ens vet att du fortfarande har problem.

Att du får tider till olika på din VC är ju tyvärr så som det är idag. Läkarna har mycket och ibland/ofta har man inte möjlighet att välja läkare. Att man är listad betyder oftast att man är listad på en viss VC inte till en särskild läkare. Men du får ändå en tid och en bedömning. Dessutom så står allt i din journal om vad som är gjort tidigare osv.

Att proverna visar på bakterier och inflammation är inte nåt konstigt för alla har vi bakterier på huden, flera olika som hör till den s.k. normalfloran. När sen nån bakterie tar över så blir det problem. Inflammation syns ju att du har i och med alla sår.

Att gå ut i media tror jag inte gagnar dig alls, för ärligt talat så har dom försökt hjälpa dig och frågan är vad som skulle kunnat göras bättre?

Är du fundersam och tycker du är illa behandlad så ta i första hand kontakt med patientombudsmannen och diskutera igenom det.

Vissa saker är svåra att komma tillrätta med, hudproblem kan bero på så mycket olika saker.

 

Ha en bra dag! Mongu.

Värkdrabbad som kämpar att bli värkmästare över min kropp. För att kunna se ljust på livet!

Anmäl
2011-01-09 19:14 #37 av: [intimitzy]

#35 Jag har ju sagt till min läkare att om det blir remis till hud igen så vill jag till Lunds hudklinik, har hört mycke bra saker om dom.

Jag var ju på hudkliniken i malmö men för mig e malmö ändå malmö, har aldrig blivit något bra när man varit där. Minns när jag tog bort mina mandlar i malmö och när jag skulle åka hem fick jag ringa efter min pappa själv fast jag mer eller mindre inte kunde prata..


Allergi har faktiskt slagit mig men som du säger så brukar det inte yttra sig på detta viset. Dock har jag enorma problem med mage/tarm som för den delen oxå varit en mindre utredning på men utan resultat. Min läkare tror det är IBS men har inte gjort något speciellt för att kolla så det verkligen är det. Har ofta inflammationer i tarmen som är ganska plågsamma och långvariga periodvis där både slem och blod inte är helt ovanligt.

 

#36 Hudkliniken slutade höra av sig typ. Skickade hem brev och hoppades allt löst sig trots att jag sa att det kommit tillbaks efter pencellinen. Dom ville inte skriva ut mer och sen när man fortsatte ringa så mena dom på att jag behövde ny remis och jag fick inte tag i läkarne jag hade där längre.

Jag står listad på en speciell läkare på vårdcentralen där jag bor. Min mor har samma läkare och får vänta ca 4 månader på en tid när hon ska kolla sin diabetes osv.

Tror hon har typ 60% av alla patienter som går där.

Anmäl
2011-01-09 20:29 #38 av: Halvdansken

Varför inte ringa en privatläkare?

Hatar cancer och älskar vårlökar.

Anmäl
2011-01-09 21:26 #39 av: Calmare

Vad är det för metall du har i öronen? Har du piercing? kanske allergisk... testa och plocka bort dessa ett tag...

Anmäl
2011-01-09 22:04 #40 av: mongu

# 37 Att dom inte ville skriva ut mera antibiotika till dig är nog bra för om det inte gett effekt så ska man inte fortsätta. Risk för att få resistenta bakterier är större än nyttan med att ge antibiotika som bara ger en minimal effekt.

OK då har ni annorlunda än vad vi har. Här har vi listning på en viss VC sen kan det förhoppningsvis bli samma läkare. Men samtidigt är det många gånger bättre att få hjälp än att inte kunna få det. För allt som varit med en står ju i journalen.

Låter som lång tid att vänta på koll för diabetes såvida inte tiderna ges samtidigt som man är på besöket innan. En välinställd diabetes behöver inte så täta läkarbesök för jag misstänker att din mamma har kontakt med sjuksköterska som har diabetesmottagning.

Om inte så kanske en privatläkare vore idé.

Vilka prover togs på dig när du var på hud? Du skrev att det togs blodprov. Var det allergiprover eller?

Ligger en del i det # 39 säger att testa ta ur all metall. Kan va att du är så exponerad för metall att kroppen reagerar. Kostar ju inte nåt att testa i alla fall.

Ha en bra dag! Mongu.

Värkdrabbad som kämpar att bli värkmästare över min kropp. För att kunna se ljust på livet!

Anmäl
2011-01-11 04:51 #41 av: [intimitzy]

#38 Har funderat på det men vet inte hur och var man hittar dom.

#39 Kirurgiskt ståhl. Väldigt osanoligt att bli allergisk av det. Och om jag blivit det hade jag nog isåfall fått sår vid smyckena.:)


#40 Jo men jag har ju svarat lite på antibiotika/pencellin men det tar liksom inte bort det men såren läker när jag går på det, dock kommer dom tillbaks ganska så omgående efter kuren.


Hon går regelbundet för hon har dåliga värden och hennes njurar har dåliga värden eller vad man ska säga.

På hud tog två hudprover, dvs dom skar ur två stycken på någon cm, 2mm tjocka, provsvaren visade inflamation/bakterier i huden. men dom visste dock inte var för ngt. Sen togs blodprov för glutenallergi som visade negativ.

Har väldigt svårt att tro att det skulle vara reaktion på kirurgiskt ståhl då man använder det innaför kroppen på människor. :) och tror dom hade sagt ngt om det till mig då oxå. Har aldrig fått någon reaktion i närheten av smyckena. :)

Anmäl
2011-01-11 10:53 #42 av: Halvdansken

#41. Gå in på eniro.se, sök på Hudläkare - Malmö (ëller var du nu vill söka) så kommer det en lista. Kolla här.

Hatar cancer och älskar vårlökar.

Anmäl
2011-01-11 17:06 #43 av: Calmare

#41 kirurgstål eller inte, det spelar ingen roll vilken metall, du kan bli allergisk ändå och såren behöver inte uppkomma där du har metallen.

Anmäl
2011-01-11 19:26 #44 av: Thiah

#41 jag kan inte ha kirurgiskt stål eftersom det triggar igång min nickelallergi. Jag har fått titan istället. Så det vore värt ett försök att ta ut dina smycken. Glad

En smula hänsyn och lite omtanke betyder så mycket. /Nalle Puh

Anmäl
2011-01-11 19:32 #45 av: mongu

Har du husdjur? Det kan ju ge reaktioner.

Tycker också du ska testa att ta bort smyckena ett tag, låt det va utan under en period för att se om nåt blir bättre.

Att du inte svarade så bra på antibiotikan är en anledning till att det inte skrevs ut mera. Hade det varit bra effekt skulle inte problemen kommit tillbaka direkt.

Om det inte är så att du utsätts för nåt i din vanliga miljö som ger dig detta, som t.ex. smycken, husdjur eller vad det nu kan vara.

Ha en bra dag! Mongu.

Värkdrabbad som kämpar att bli värkmästare över min kropp. För att kunna se ljust på livet!

Anmäl
2011-01-11 19:43 #46 av: Halvdansken

Helt klart, prova utan smycken. Tänk på klockor o ringar också.

Hatar cancer och älskar vårlökar.

Anmäl
2011-01-12 20:31 #47 av: [intimitzy]

Jag vet med säkerhet att det varken e djur eller smyckena. Använder inga andra typer av smycken än kirugiskt ståhl/titan.

Detta är ingen allergi. Det är en bakterie i min hud. Det vet jag för jag har fått det svaret genom tester. Så långt e det kommit.

Anmäl
2011-01-12 20:37 #48 av: mongu

Nej men då du har ett antal smycken som går in i kroppen så kan det ju bli en inkörsport för dessa hudbakterier.

Bakterier på huden har vi alla, det är en viss normalflora där det finns diverse. När det sen blir obalans eller att dom hamnar på fel ställe så kan det ge upphov till bekymmer.

Därför kanske det skulle va bra att kolla hur du fungerar utan smycken, så huden får va ifred på den fronten.

Men det är bara ett tips, du gör som såklart det som känns bäst för dig.

Ha en bra dag! Mongu.

Värkdrabbad som kämpar att bli värkmästare över min kropp. För att kunna se ljust på livet!

Anmäl
2011-01-12 21:56 #49 av: Calmare

Gör som du vill och som känns bra för dig, lycka till!

Anmäl
2011-01-12 22:09 #50 av: Maria

Jag tycker ändå inte du ska avfärda alla råd i tråden.

Det kan visst vara allergi. Man kan ha allergiska eksem som i sin tur kan bli angripna av bakterier och bilda sår.

Men som sagt, du ska göra som du känner är bäst själv.

/Maria

 

Anmäl
2012-01-09 10:06 #51 av: blomfluga

Har du hittat lösning?

Har liknand som inte vill ge sig axlar rygg kinder lite i håret... kan det va stress?...nån sa det?!

//Hanna

Anmäl
2012-01-09 14:34 #52 av: hus-musen

Hormoner och obalans i kroppen och allergier kan orsaka sånna där utslag, och bakterier sätter ju sig gärna i dem då och blir halvt hopplösa att få bort eftersom man bara behandlar huden och inte orsaken till att de uppstår.
Kan tillomed vara någon du äter som orsakar det, många sjukdommar kommer från tarmen tex.
Eller en autoimmun sjukdom som går på huden, alla syns inte på blodprovet.

Undrar oxå om TS fått en diagnos?

 

#51 Stress kan vara en orsak oxå. Klia inte på dem då du riskerar att sprida bakterierna då och göra skador i huden.

 

Anmäl
2012-01-15 01:51 #53 av: Civilwar

Hej! Jag har exakt samma problem!!!! och jag har haft det sen 2009!
har enda sen dess blitt utredd på vårdcentralen, hudkliniken och de bara gissar och exprimenterar på mig. de har tagit hudprover och det visar inflamaion och bakterier. Jag fick äta ACNE medicin, samma som dig och jag har ätigt något för de röda blodkropparna som jag inte minns vad de hette(var försökskanin) sen nu senaste diagnosen de satte på mig för 7 månader sedan var att jag hade mjälleksem och svamp på huden, de lyste med en uvlampa på min kropp och det visade att jag hade oranga märken på kroppen där jag hade såren. Fick medicin för svamp och det har jag ätigt nu i 7 mån utan att det blivit bättre!
Jag har IBS och Glutenallergi men det ska inte ha något med mina utslag/sår att göra. Har tagit allergiprover för alltmöjligt så jag vet att det inte är piercingar eller tvättmedel och dylikt som orsakar detta. Jag har även fått sola i UVA & UVB ljus två vintrar i rad för såren blir lite bättre när man solar på sommaren och sämre på vintern.
Hur går det för dig nu?!?! Är jätteintresserad att prata vidare för jag är i samma sits!! blir lika galen jag på mina utslag som jag har på rygg, rumpa, bröst och ansiktet!!
Ingen doktor har kommit fram till vad det är oh jag börjar fundera på att nå ut till media jag med!
/Kim

Anmäl
2012-01-15 08:14 #54 av: Maria

#53 Jag kan förstå att detta måste innebära stora problem och vara frustrerande att man inte kommer tillrätta med det.

Men vad ska man framföra i media? Att man har fått massor av hjälp men tyvärr har det inte fungerat. Hur hade du reagerat om läkarna inte gjort någonting?

Vet man inte vad det är så måste man ju testa sig fram med olika behandlingar. Sedan att det inte har hjälpt är ju bara att beklaga.

Försökspatienter förekommer i studier och då handlar det i regel om nya preparat och behandlingsformer. Det är ingen på någon vårdcentral som idkar egna studier utan man provar olika befintliga behandlingar och man hoppas givetvis att det ska hjälvpa.

Du får nog fortsätta att beöka hudläkare och hoppas på att någon till slut kommer på vad som felas.

/Maria

 

Anmäl
2012-01-15 09:57 #55 av: mongu

# 53 Tyvärr så är våra kroppar unika och allt går inte att få svar på. Tror att dina läkare har gjort allt dom verkligen kan och dom försöker att hjälpa dig på bästa sätt. För läkarna tycker inte det är speciellt kul att inte kunna hjälpa sina patienter.

Att va med i en studie och få testa mediciner är inte nåt som man bara hamnar i. Man får en bred information om vad det innebär, man får skriva på att man går med på att delta. Sen ska just dina problem stämma in på de kriterier som är för att delta.

Förstår inte heller varför du ska gå ut i media, vad ska dom skriva om? Att du får hjälp? För det är ju vad dina läkare försöker ge dig. Om dom inte vore intresserade att hjälpa dig vore ett helt annat perspektiv, med det du beskriver är ju tvärtom att dom verkligen försöker ge dig hjälp.

Av det du skriver framgår att du har piercing, du har aldrig funderat på att ta bort dom och se ifall dina problem minskar? För även om inte allergiprovet visar nåt kan ju ett främmande föremål i kroppen göra att det blir obalans.

 

Ha en bra dag! Mongu.

Värkdrabbad som kämpar att bli värkmästare över min kropp. För att kunna se ljust på livet!

Anmäl
2012-01-15 16:11 #56 av: Civilwar

45# 44#

Precis som intimitzy använder jag kirurgisk stål/titan i mina piercingar och jag vet att det inte är det som jag är allergisk mot för då hade såren vart runt om piercingarna och vart inflamerade. Jag hade piercingarna långt före jag fick problem med detta. Det var nog de första som läkarna tittade efter och kollade upp.(även mina tattueringar, fägerna i dom är okej. De läkare som tittat på mina piercingar och tattueringar har bekräftat att det är INTE de som gör prickarna/såren för så ser det inte ut när man får en sån allergi.)
Jag har gjort två olika allergitester, ett vanligt pricktest och ett större på ryggen.
Och med min kost så äter jag vegetariskt och glutenfritt.
Har även gjort en rad olika tester på mag och tarmmottagningen.

Jo, varför man känner att man vill söka hjälp genom media är för att man vill nå ut till andra läkare eller personer som har likande problem som kanske har en bättre förklaring på detta än vad vi har fått.
Man blir faktiskt lite desperat efter ett tag när inget hjälper och inget stämmer över och det känns som alla doktorer jag har träffat ger en olika diagnoser och olika behandlingsmedtoder hela tiden.
Jag tror jag har avverkat alla doktorer på min hudklinik i mitt län och de ser ut som frågeteckan allihoppa när jag kommer in och visar upp mig.
Det är därför man känner att man vill försöka nå ut till fler!

Anmäl
2012-01-15 16:15 #57 av: Maria

#56 Det är ju en annan sak.

Ditt inlägg lät mer som att du kände dig felbehandlad och ville få media att skriva om det.

/Maria

 

Anmäl
2012-01-15 17:37 #58 av: mongu

# 56 Tyvärr vill det nog mycket till om man ska få läkare att intressera sig på det som skrivs i media om en person med problem. Det som skrivs i media har en förmåga att va vinklat, på gott och ont.

Av det du beskriver så låter det som de läkare du träffat försöker hitta felet hos dig. Men det är inte lätt då flera olika sjukdomar kan ge så olika symptom.

Hoppas i alla fall att du får hjälp på nåt sätt.

Ha en bra dag! Mongu.

Värkdrabbad som kämpar att bli värkmästare över min kropp. För att kunna se ljust på livet!

Anmäl
2012-05-06 23:47 #59 av: Jimmyss

Jag tror jag har samma, och sökt  inom vården utan lyckas få svar. Även duktiga hudläkare. o VC var ett skämt. Visar inget foto tror jag men det är samma röda spritt börjar som klåda, i rätt små mängder  och sen visas även som vid näsan/kinden (vanligt vid mjälleksem) mina har precis blivit brännande ont o läckande små mini sår. Har varit vegetarian ett antal år och åt mkt qorn (svampprodukt) och mkt godis ätande, och allmänt om vartannat suverän kosthållning med noll kosthållning sådär..  Stress sömnlöshet..sånt påverkar såklart. Nu verkar min kropp raserat totalt och det här kom. Den läker inte ense. Och som bäst blir det samma typ av ärr som jag sett på bilder även här. Får ärr av minsta lilla rivsår även. Tappar hår som fan.. går ner i vikt fast äter som aldrig förr och bra mat. Eftersom jag tvingats göra nåt ssjälv försöka, eftersom vården inte gett nåt, ..just nu tror jag på Candida så försöker köra den pricnicipen o ramlat in lite på fett/protein diet vilket är exakt tvärtom veg såklart.. så tar på psyket med äta nästan bara kött för försöka må bra. Kan märka socker/kolhydrater verkaekrligen sätter igång det extra innan iaf.. Nu vet jag inte längre iaf börjat käka syclovir vet inte om hjälper.. Bränner o är sår fortf iaf.  Mår skit på alla sätt med miljoner sår och tappa hår :( fuck känner inte för bli frisör längre och orkar inte studera till det innann blivit friskt heller.. om nån hittar nån lösning.. skrik? jag kommer iaf lita på det . för inte kul

Anmäl
2012-05-07 00:04 #60 av: Jimmyss

Vill oxå säga.. pågått med bara småsår som kom typ ytterst lite.. men sen sista typ åren eskalerat enormt..om jag  ska jag gå på känsla på det lilla jag vet..  verkar kanske varanån bristsjukdom, brist av det som både syksikstress&ångest/fysisikstress/svamp alla äter nämligen socker, Bkomplex, Zink etc. Och blivit extrem obalans i kroppen.. antagligen hormoner blir påverkade vad vet jag..nåt med en otrolig obalans iaf.. o då främjas svamp så den ökar eller så äre immunförsvaret klarar inte av normal mängd svamp..Svamperna avger gifter som "avföring" när dom äter d dom äter (socker etc).. och man får spindelbettsliknande utslag..  tappar hår, kliar.. ofta kan det "röra" sig i kroppen oxå .. alltså att utslage kommer i områden med tiden.. först kanske benen båda.. sen armarna istället.. ansiktet.. skallen.. typ rör sig inte allt samtidigt än iaf vad jag märkt. Iaf tristaste är kroppen verkar vara så i schack hålla allt på plats (o misslyckas) så den kjan inte läka minsta sår ens längre. Noll immunförsvar. O viktnedgång, visste jag itne bättre skull jag tro jag har AIDS, hatar se mig i spegeln längre .. om nån intresserad så  jimmyss.wordpress.com  funderar jag ev lägga ut hur går.. får e hur mkt jag orkar ba.

Anmäl
2012-05-07 01:17 #61 av: ekoqueen

Jätte tråkigt att du har fått lida så mycket. Har du provat att sluta använda kroppsvård eller tvättmedel som kan innehålla allergiframkallande och hormonstörade ämnen. Jag blev själv överkänslig mot frisörschmapo bytte till ekologiskt/naturligt och besvären försvann. Läkarna har tyvärr infen kunskap om det alternativ vård. Sök gärna upp en Homopat.

Anmäl
2012-05-07 15:10 #62 av: Jimmyss

Hompat/Homepat vet jag inte, tror inte så mkt , naturligtvis har jag tänkt testa även det då alla andra chanser runnit ut nästan, men det är människor som mig i det här läget dom vinner pengar på.. säger vad ens äkta ögonfärg ska vara å ger nån medecin som smakar starksprit typ..

Jag försöker vara så vetenkspalig o kolla omktring hitta sanningen liksom..  just nu testat jag Silver/MSM som jag varit emot men verkar som många hjälpt på tusen sätt. Men ska först kolla om min kropp ger nån effekt innan uttalar mig riktigt..

Anmäl
2012-05-07 15:41 #63 av: Hera

Till er som skriver att ni använder kirurgisktstål/ titan så är det två olika metaller. Kirurgiska stålet innehåller nickel, vilket många är allergiska mot.

Titan är utan nickel. Så använder ni det kirurgiska kan det faktiskt bero på dessa smycken.

Sugen på att köpa eller sälja något? Klicka här!      
Relationer * HundarBodyart * Kvinna * Fiske * Viktminskning 
Har du frågor som rör iFokus och dess funktioner? -> Support!

Anmäl
2012-05-08 10:51 #64 av: Jimmyss

fick mina problem ungefär samma tid som ni, 2009 började nog sen eskalerat. Tycker ni hanterar det så starkt, undrar hur så många hanterar svåra sjukdomar som bara river ner kropparna så här.. själv går jag bitar klarar knappt vardagen längre. Kanske för jag precis klarat 30 år andra sorts problem och nu var ljusningen på g så kom detta. Hatar vården inte erkänner o-balanser, hormon effekter, etc etc som probvlem och hanterar vid roten. Fick lite fet hudsalva på ryggen o tvättat ett plåster sist. Jag brast isär fick svårt inte skrika nästan, för var 20e läkaren inte blev tagen allvar på.

Anmäl
2012-10-02 01:37 #65 av: druttas

Hej Har likadne problem,

börjadem ed att jag haft det i håret i 10 år sedan vart jag tröt på det och ett recept på en någon sprit med antibiotica i. Frö att bli av med såren som just då bara håll till i huvudet... nu efter kuren har de spridit sig till tinningar kinder å panna, bakom öronen.

De kliar lite, är röda när de mognar är det en vit prick i som man kan klämma sen blir det ett sår som typ aldrig läker en skorpa där sjukt länge.

 

Ska testa med fungerol nu.

 

Läst dock denna intresanta arikel omatt ära speciell mat som jag torro ltie på vad torro ni? Bra youtube film med!

http://naturliglivssyn.wordpress.com/2012/08/30/ansiktet-den-raa-sanningen/

Anmäl
2015-03-31 16:31 #66 av: Catharina82

Hej http://halsa.ifokus.se/users/4d71212bb9cb4620e9015101-intimitzy ! 

Jag har exakt samma problem och är nu inne på antibiotikakur nr?

Har Ni fått några svar?

Jag får inget gehör av hudkliniken, bara dåligt bemötande

Anmäl
2015-03-31 17:36 #67 av: Maria

#66 Tråden är från 2009 och TS är inte kvar på iFokus men andra kanske har några förslag.

/Maria

 

Anmäl
2015-04-01 08:41 #68 av: Catharina82

Ok, tack så mycket för svaret.

Jag ska in på hud idag och de var mycket otrevliga via telefon igår.

Precis som man valt detta, hade varit skönt att ha något att komma med informationsmässigt.

Jag har också haft problem med småsår men inte så att jag har reagerat och när jag läste inläggen här så ser jag samma koppling som jag själv har.

Har fått salvor som jag inte vågar använda då biverkningarna var för stora för att chansa med.

Jag har fått någon kur mot virus och flertal antibiotika kurer, första kuren vart jag nästan bra på men när den avslutades så kom allt tillbaka i dubbel bemärkning.

I början innan det blev så här illa så behandlade man det som acne, rosacea osv.

Jag har sår på rygg, rumpa, ansikte, bröstkorg och armar.

Jag har problem med långvarig smärta i rygg, höfter, axlar och nacke, följdsymptom som domningar, stickningar, ilningar osv. 

Jag har på äldre dagar fått bekräftat adhd, även problem med utbrändhet som jag ej tagit mig ur trots KBT, Mediciner osv.

Jag har svart/gul/vit vätska från brösten, undersökt och de kan säga att det inte finns något i brösten som är fel. Jag har haft en godartad tumör i hypofysen, prolaktinom. Den har försvunnit och dykt upp under åren. Jag tror den kan vara tillbaka men får inte gehör.

Magont osv.

Jag har haft höjt tryck i ryggmärgsvätskan med yrsel, daglig migrän och huvudvärk med följdsymptom som lam i halva ansiktet, fortfarande problem med detta.

Jag har en massa andra problem också, orkar inte dra upp allt.

Jag tror min kropp har sagt nej eller att det är hormonellt men samma där, inget gehör.

2011 förlorade jag min dotter Eira i magen, 7 veckor kvar. Havandeskapsförgiftning har jag för mig,  fostervattnet försvann.  Det fanns inga fel på henne. Jag anmälde men de ansåg att det gått till som rutinen krävt, när jag fick hem min journal så inser jag att inte alla uppgifter var med så det är klart att allt såg ut som man gjort enligt rutin. Bland annat hade jag gått upp 6 eller 7 kilo på ett dygn, det fanns inte i journalen. Orkade inte bråka igen men fick till att det blev två barnmorskor istället för en.

2012 födde jag min son William 9 veckor för tidigt, samma sak höll på hända. Han mår bra och har bara problem med magen i dagsläget, stark kille från början.

Jag är själv 2 månader för tidigt född, har även fått order om att inte bli gravid igen då jag mest troligt kommer dö. Inte värt att chansa när man har en guldgruva till son :)

Vart ett konstig inlägg men jag hoppas någon ser ett samband och kan tipsa mig, jag har nu fått en bra läkare på min hälsocentral så nu har jag fått gjort röntgen på ryggen iaf, jag har bara bett om det i 19 år.

Anmäl
2015-04-28 19:36 #69 av: Bellasandria

Jag såg de första bilderna. Som ts lagt in. Och jag har fått nyligen diagnos av en hudsjukdom. Jag ser ut som ts på bilderna. Även inlägget här ovan tyder på liknande. Finns tecken som är just för denna hudsjukdom. Efter att det varit kliande och smärtande stickande knutor som finnar men inget att trycka på liksom. Hårda är dom. Ju mer man kliar och tar sönder ju mer sprider dom sig. Efter de torkat försyner dom, men kan komma bara sådär puff igen. Om de går sönder så blir det sår och efter som blir det svart, grått på huden så som det ser ut på skinkorna på de bilderna hon lagt in i början. Jag har på överarmar, hals ansikte fingrar ben och mycket på skinkorna. Hudsjukdomen heter Prurigo Nodularis. Det är bara hudkliniken som sätter denna diagnos. Orsak: okänd, men ibland stress, från myggbet, i mitt fall fick vi skabb och sen fick jag detta. Behandling smörja kortison, ljusbehandling. Botemedel: Nej, tyvärr.  Jag finns på Facebook. Sök på sjukdomen så kommer gruppen upp som jag startat. 

Anmäl
2017-04-05 21:52 #70 av: LeaH20

Hej! Jag vet vad det är för något :) Min mamma har likadant! Hon har en hudsjukdom som kallas för Lopi. Ska ta reda på exakt vad det heter så att du kan gå till läkaren så att dem kan ta prover om det är den hudsjukdomen min mamma har :)

Anmäl
2017-04-05 21:55 #71 av: Maria

#70 Trådstarten är från 2009 och sista inlägget är två år gammalt så kan ju bara hoppas att det blivit bättre sedan dess.

/Maria

 

Anmäl
2017-08-08 04:45 #72 av: Erka101

Hej!

Jag som trott att jag varit ensam med detta helvete. Allt som Du (trådstartaren) skrivit är som om de vore mina egna ord. Har gått igenom precis allt du skrivit: runtbollningen hos läkarna, medicinen ( all möjlig antibiotika, kortison och antihistaminer ) . Har haft det i cirka två år nu! Allt som du säger stämmer in och bilderna är identiska när utslagen väl kommer tillbaka efter antibiotikan. Läkarna vill ju bara skjutsa iväg en med enklaste möjliga kur samtidigt som det är världens svåraste grej att få tid hos hud. Jag mår så otroligt kasst när det väl är som värst ( nu knaprar jag antibiotika för typ 10e gången) . Jag skulle så sjukt gärna vilja höra från dig hur det har gått och om du fått någon rätsida på problemet.

Håller på att bli galen.

Hjälp!

Anmäl
2017-08-08 08:15 #73 av: Maria

#72 Trådstartaren har avslutat sitt konto sedan långt tillbaka.

/Maria

 

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.