Annons:
Etikettsömn-vila-och-avslappning
Läst 3724 ggr
Atropa
12/19/14, 1:43 PM

Andning och sova

Hej! Jag är aldrig riktigt utvilad för flera gånger under natten vaknar jag av att jag håller andan?! Varför gör jag detta haha?! XD jättejobbigt eftersom jag aldrig kan sova ut riktigt. Borde jag kolla upp detta? Mvh

  • Redigerat 3/23/22, 10:42 AM av DesK
Annons:
Zadeira
12/19/14, 2:09 PM
#1

Det låter som om du lider av sömnapné: http://www.1177.se/Skane/Fakta-och-rad/Sjukdomar/Somnapne/?ar=True

Vid sömapné får man ofta andningsuppehåll och ibland snarkar man mycket. Sömnapné kan ha lite olika underliggande orsaker som att man är trång i luftvägarna (ex underbett eller förstorade halsmandlar, men även att man helt enkelt slappnar av så mycket i tungan och luftvägarna att luften inte kommer förbi), övervikt, vissa läkemedel eller liknande.

Vid viss sömnapné kan man få en så kallad CPAP-apparat (en andningsmaskin man har på sig när man sover som blåser luft genom näsan när man sover) för att man ska sova ordentligt och inte snarka eller få andningsuppehåll. 

Din beskrivning låter som symtomen på sömnapné och då bör du absolut kolla upp det. Gå till din VC och be om en remiss vidare till specialistläkare.

Min pojkvän har sömnapné och CPAP-maskin som han har haft i väldigt många år. Det enda som är lite jobbigt är att den blåser ut luft ständigt under natten så vi kan inte sova vända mot varandra om vi sover nära, då blåser det på mig. Men utan den hade han inte fått många minuters sömn var natt, så för honom är den livsviktig.

Leffe
12/19/14, 2:09 PM
#2

Du kanske har sömnapné. Kolla upp det. Du kan då få hem en apparater som visar hur du andas

[mia323]
12/20/14, 12:59 PM
#3

Ett tips är att gå in på sidan http://www.medvetenandning.se/

Upp till toppen
Annons: