2007-12-02 19:36 #0 av: [Quellii]

Vi som går sista året på omvårdnadsprogrammet åkte under hösten på en mässa, en hjälpmedelsmässa. Där fick vi se alla möjliga olika sorters hjälpmedel för människor med handikapp, äldre människor eller liknande. I denna artikel får du lite mer info om några av företagen..!

Under mässan så pratade vi med ett par av "representanterna" / ägarna och samtidigt frågade vi om dom ville göra lite reklam, så här får ni lite info och bilder på deras "stationer" under hjälpmedelsmässan som ägde rum i Luleå under hösten.

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Hjälpia har många olika produkter som ska underlätta människors vardag i allmänhet.

"Hjälpia är en hjälpmedelsbutik som ligger strax utanför centrala Luleå i Norrbotten. Jag som driver butiken är till yrket legitimerad arbetsterapeut.
Idén att starta butiken har jag fått från mina yrkesverksamma år som arbetsterapeut bl a inom primärvården i Luleå då jag sett att det finns ett behov av denna typ av verksamhet här i Luleå och omnejd!

Grundtanken är att vi genom personlig service och individuell utprovning av ett passande hjälpmedel kan underlätta i vardagen, såväl för dig med nedsatt aktivitetsförmåga som för dig som vill unna dig själv eller någon annan en användbar pryl som ger vardagsglädje.

Vi vänder oss förutom till privatpersoner även till personal inom vård, omsorg och skola. Vi har något för ALLA!"

Mer info finns på Hjälpias hemsida: http://www.hjalpia.se/
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

NordiCare
har produkter som till exempel "Safe hip", en skyddsbyxa för att förebygga skador hos äldre eller människor med benskörhet etc.

"NordiCare marknadsför noga utvalda Ortopedi- och Rehabprodukter till den skandinaviska marknaden. Företaget startade 2004 och är ett helägt dotterbolag till Carlia Consulting AB - ett designföretag som i många år specialiserat sig inom utveckling av textila- och ortopedtekniska produkter.

NordiCares sortiment utgörs av egen-, eller tillsammans med samarbetspartners, utvecklade produkter. Våra partners är internationellt ledande leverantörer och tillverkare av ortopedi och rehab produkter.

NordiCares mål är att med bästa service och kompetens erbjuda funktionella, användarvänliga produkter med god design. Målet uppnår vi genom att vara noggranna, lyhörda och genuint intresserade av att arbeta med - och tillsammans med - människor."

Mer info finns på NordiCare's hemsida: http://www.nordicare.se/
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Polar Print
har produkter för synskadade, alltifrån förstoringskameror till punktskrivmaskiner.

"Polar Print är specialiserade på hjälpmedel och datorsystem för synskadade. Målsättningen är att vara experter på att få hela system att fungera så att synskadade kan kompensera sitt handikapp så långt det är tekniskt möjligt. Det innebär att Polar Print har ambitionen att vara experter på hjälpmedlen, både förstoring, tal och punktskrift och att få dem att fungera optimalt för varje enskild användare."

Mer info finns på Polar print's hemsida: http://www.polarprint.se/Foto: Alexandra Karlsson