Sömn, Vila och Avslappning

<u>Meditation</u>

2007-11-11 21:40 #0 av: Tulii88

Koncentrera dig på ditt inre och känn stressen rinna bort.. -- Under uppbyggnad!

Många människor upplever att meditation som att endast är att bara sitta med korslagda ben med händerna på knäna och sluta ögonen för en stund. Men meditation handlar om det är mycket mer än så och är djupare än så.

I Sverige är meditations något som har varit främmande men med tiden har uppfattningen om meditation det börjat ändrat när man inser innebörden av mer och mer att det verkligen hjälper och är hur lätt som helst att utföra.

Idag använder man medition av på såväl både hälsosamma skäll och av religiösa som exempelvis inom i Islamsk Sufism , Kristen myticsm och judendisk Kabbala.

Meditation är en mycket gammal metod som går ut på att man koncenterar sig vid på en tanke eller ett föremål och försjunker i kontemptaion för att sedan hamna i trans, det tros ha startat inom österländsk tradition D.v.s Buddism, Zen, Qi Gong och Yoga.

Själva Ordet meditaion kommer från latinska ordet meditar som betyder ofta förekommande,denna uråldriga dicsiplin hjälper oss männsikor att få en klarare syn på våra liv och se vad det är som påverkar oss i våra persoliga utveckling , därmed kan vi finna vår självkännedom som förändar våra liv och ger nya perspektiv.

Just vad meditation gör för hälsan är en svår fråga för att det är betyder olika saker för olika människor vissa hävdar att meditaton bla användst som behnadling mot depression, ångesten och ilskan ,Pms ,spänningarna och tröttheten samt smärta och insomningssvårigheter.

Självaste syftet är att att sträva efter större självkännedom och instikt om innebörden av att vara människa.

Medvetenheten kring jaget utvecklas, Meditation skänker ökad medvethet åt både själ och hjärta livet bli rikare och mer tillfredställd.Källa: "Om meditation" av David Fontana

Av: Tulii88

Datum för publicering

  • 2007-11-11
Anmäl
2007-11-12 19:51 #1 av: FiaH

En bra artikel tycker jag. Själv mediterar jag mycket, och det har hjälpt mig med mycket, såsom att finna mig själv, minskar min stress och mycket annatSkrattande

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.