Sjukdom och Ohälsa

<u>Minska smittorisken</u>

2007-12-06 19:46 #0 av: [Quellii]

Vinterkräksjuka och andra obehagligheter sprids fort på ställen där många vistas.. Var noga med handhygienen för att minska smittorisken!

Speciellt nu är det extra viktigt att vara noga med handhygienen! God handhygien är viktig så att virus eller bakterier inte överförs. Till exempel influensa eller kräksjuka.


Tänk på att du själv kan bli sjuk, men du kan sprida det till andra även om du själv inte visar några symtom.


Tvätta händerna, men glöm inte att smörja dom då man ofta får uttorkad hud av det. Använd alkoholhaltig handdesinfektion, gärna något som återfettar huden.

Obligatoriskt enligt vissa, men för andra är det inte lika självklart.. Tvätta alltid händerna efter toalett besök. Tvätta händerna efter en dag på stan, i skolan, på arbetet. Man tar i handtag där andra tagit osv. och där finns det massor av olika bakterier.

När man tvättar/tar handdesinfektion så är det viktigt att göra det grundligt. Mellan alla fingrar, i handflatan, på handen, "tumgreppet", nagelbanden, under naglarna.
Är man inte noga så är det lika ogjort som från början.


Barn är väldigt duktiga på att sprida "baciller", det är minst lika viktigt för dom att ha god handhygien och att lära sig att man inte nyser rakt på någon annan eller så.


För anställda inom vården, och människor som arbetar med livsmedel är det ju otroligt viktigt, då det är väldigt många som berörs av det.


Läs mer här:
http://www.srga.org/MRB/mrbhand.html

Av: AlexandraK

Datum för publicering

  • 2007-12-06
Anmäl
2007-12-06 19:56 #1 av: Maria

Jättebra!!!

Man ska vara noga med hygienen men tyvärr så är Vinterkräksjukan luftburen så man kan åka på det ändå men risken minskar avsevärt med god hygien...

/Maria

 

Anmäl
2007-12-06 21:59 #2 av: jn84

Jag har alltid åkt på vinterkräksjukan fram till för två år sedan. Och nu är jag livrädd för den året om så jag tvättar händerna så snart jag har en vattenkran i närheten.

När jag kommer hem efter att ha varit ute någonstans är det en självklarhet att ta vägen förbi vattenkranen.

Klarade mig förra året och ska bannemej göra det i år igen :)

men tack för tipsen ändå!

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.