2008-01-21 20:07 #0 av: Bevakad

Om man vill lära sej yoga eller qigong eller andra liknade kropps träningar så kan man göra de spelar ingen roll ålder eller om man har någon sjukdom.

Livsfunktionen rörelse.
Det finns många olika behandligs metoder man kan ta hjälp av och använda sig av om man lider av ständig värk och smärta.

Rytm och Rörelsemönster
Kroppens energiflöde kan påverskas på många olika sätt, Dem rörelserna som kan före komma är lika kraftfulla som en terapeuts beröring. Vår kropp består av rytm eller rörelsemönster, som hjärtslag, hjärnvåger  o.s.v  Man kan balansera ojämnheter i vårt energisystem genom andingsrytmen. Man kan både vara vältränad och/eller otränad för att lära sig sin egen andningsrytm.

Olika sätt att lära sig detta kan vara: Yoga, Qigong, kiropraktik och napratati, När man har lärt sig dessa metoder så kan man även kontrollera kroppens alla rörelser.

Yoga
Ordet yoga betyder förbindelse. I Indien har man använt yoga i flera tusen år.

Yogan infattar alla livets sidor, Det finns många olika yogavägar att gå efter beroende på vem lärjungen är. Hathayoga är den mest kända och utövad yoga som används i västvärlden.

Den form av yoga lär man sig att behärska sin andning och hur sin egen kropp funkar, Liknade rörelsesystem har även funnits hos den gamla egypterna och andra kulturer.

Det är en mjukträningsform med kroppställningar, andningsteknik samt medition.

Nervcentra och organ påverkas posetivt av detta. Det är mycket vanligt att man använder Hathayoga. Om man har svåra sjukdomar som problem med leder och muskler.

Qigong
Ordet Qgong betyder energiöverföring och är en terapimetod som har funnits i kina i år tusenden. Under kulturrevolutionen var det förbjudet att använda Qigong. Nu är Qigong den mest välkända meteoden som många använder sig av för att hjälpa kroppen att ge balnas,stryka och friska organ och Qigong passar alla åldrar. Man kan utföra det vars som helst.

Enligt en forsning kan Qigong öka blodflödet till hjärnan och andra livsviktiga organ ooch förbättra dessa organs funktioner.

Tai Chi
När Man sak utföra Tai Chi är det bäst att göra det i naturen för att de finns 5 dominerande stilarter av tai chi, nämligen Chen, Yang, Wu, Woo, och Sun. Det finns en kort form med 24 rörelser och en lång form med  108 rörelser. Den som vill lära sig det kan välja mellan individuell eller gruppundervisning. Undervisningen är en mycket lugn, stillsam och man konsentrera sig på andingen och sinnestillståndet, man bör helst utföra tai chi dagligen.

Kiropraktik 
Kiropraktik går ut på att justera fel i ryggraden, Dessa felinställningar kallar kriopraktorn för Subluxationer eller fixeringar. Man använder sig av olika handgreppnär man sak behandla en person som har problem med sin rygg. Antal behandlingstillfället som görs beror helt på hur stor skadan är.

Ryggraden är kroppens viktigaste del, den del som skyddar nervsystemet,vilket i sin tur förenar hjärnan och kroppen. Dem som mest besöker en kiroprakt är idrottare.

Naprapati
Naprapati är ett system för behandling av rörelseapparaten med  framför allt manuella metoder som massage, manipulation och rörelseterapi. Det som skiljer den i fårn kiropraktiken är att kroppens mjuka delar ägnas mer intresse. Naprapaterna anser att stelhet och sammandragning i musklerna, sneorna och ledbanden kan störa normala kroppsfunktionen. En naprapats uppgift är att hitta störningen och tänja ut vävnader och återställa den ursprungliga balnasen. Enligt Forskningen så lindara eller förbättrar tillståndet i 90% av fallen efter 7,3 behandlingar.

Källförteckningar:
Alternativ medicin - Undervisningsbok