Sjukdom och Ohälsa

<u>Magsår</u>

2008-01-25 22:04 #0 av: Mandysan

Magsår är en vanlig åkomma som oftast beror på angrep av en slags bakterie.

Endel upplever inga symptom alls medans andra känner illamående eller magsmärtor. Om du blir mätt ovanligt snabbt kan även det tyda på magsår.

Om du får svåra magsmärtor, kolsvart avföring, kräks blod eller får övriga besvär i övre delen av magen bör du så snabbt som möjligt uppsöka vård.

Den vanligaste orsaken är som sagt angrep av en slags bakterie. Men det kan även vara så att slemhinnan har skadats, om du har ätit läkemedel mot någon inflammation. Det kan även vara magsäckcancer.

Om du misstänker att du har magsår ska du alltid uppsöka sjukvård. Under tiden kan mjölk lindra besvären, det finns även receptfria mediciner.

Om magsåret har börjat blöda är en operation nödvändig.

Relaterade länkar

Av: Mandysan

Datum för publicering

  • 2008-01-26
Anmäl
2008-01-27 11:28 #2 av: Jea-h-l

På netdoktor.se kan man läsa om magsår & denna Helicobacter pylori. Sedan kan man googla på just namnet på bakterien & då få mer information om den.

 Lägger länken här till magsår:

 http://netdoktor.passagen.se/default.ns?lngItemID=3478

 I mannens situation kändes det som en vanlig magkatarr, han åt receptfri Pepsid. Detta höll han på med periodvis, för han blev bra för ett tag. Men jag beställde tid till läkaren till honom. Hon skrev en remiss till Gastroscopi. Där såg dem att det var magsår med Helicobacter. Vi blev lite förvånade att han inte hade haft mer ont. Så man kan ha det utan känna av det nämnvärt. Som ovan har skrivit. Han fick en trippelmedicenring som ligger i en & samma förpackning, Nexium Hp. Biverkning han fick utav medicineringen var svamp i munhåla & ner i halsen. Han blev illröd. Så han fick medecin mot svamp. Efter en veckas medicinering med Nexium hp fick han börja ta Omeprazol. Detta ska han ta fram till återbesöket till Gastroskopin.

Anmäl
2008-01-27 11:30 #3 av: Pomperipossa

Mandysan jag har pmat dej.:)

Anmäl
2008-01-29 21:54 #4 av: [Quellii]

Intressant! :)

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.