Sjukdom och Ohälsa

Resistenta bakterier ökar

2009-10-08 19:35 #0 av: [SvenA]

De multiresistenta bakterierna ökar allt mer på våra sjukhus Duett beror på stora delar av att man har ständiga överbeläggningar

Man har alltså sparat in så mycket på personal och sängplatser på våra

Sjukhus så att man får en ökning av multiresistenta bakterier på vissa avdelningar

Vad kommer inte detta att kosta i form armera ökning och mera mänskligt lidande

Man har alltså varit mera mån om skattesänkningar än att bibehålla en mänsklig

Vård med en god omvårdnad

Men nu kommer räkningen med en massa resistenta bakterier som följd så nu måste man borga att täcka om och se till att dessa ständiga överbeläggningar försvinner för annars kommer det att bli en katastrof med en massa nya fall av mänskligt lidande

 

Det måste väl vara mera viktigt att betala lite mera skatt så att vi kan ha en mänsklig sjukvård

Där man inte blir drabbad a de multiresistenta bakterierna för då kommer snart stora delar avår befolkning att vara bärare av dessa

Det beror även på att man ständigt begär att man ska få antibiotika vid minsta tecken på förkylning och andra infektioner som kroppen normalt själv klarar av att ta hand om

Med en bra personaltäthet och mindre överbeläggningar kan vi få bukt med detta stora problem

 

 

Anmäl
2009-10-08 20:14 #1 av: Maria

Jag arbetade på avdelning på 90-talet och vi hade patienter med MRSA (Methicillinresistenta Staphylococcus aureus) Dessa patienter isolerades på enskilt rum med sluss in. Strikta regler vad det gällde klädsel/skydd och besök.

Idag finns inte den möjligheten och smittan sprids därför ganska lätt.

/Maria

 

Anmäl
2009-10-08 22:39 #2 av: [SvenA]

På grund av överbeläggningarna så håller man dessutom i dag på att flytta runt på patienterna mellan olika avdelningar dett förfaringssätt skapar även de stora problem med

resistenta bakterierna som även de flyttas med runt

Anmäl
2009-10-08 23:05 #3 av: [Tassy]

Ressistens och multiressistens uppkommer vid överanvändning av medicin och slarv i samband med detta. Många avbryter antibiotikabehandling när de känner sig friska, men bakterier kan ändå ha överlevt om man slutar för tidigt, dessa utvecklar snabbt snydd mot antibiotikan och vips blir de ressistenta. Multiressistenta bakterier är ressistenta emot flera olika typer av antibiotika.

Det är mycket viktigt att tillämpa basala hygienrutiner i samband med behandling av dessa patienter, något det slarvas flitigt med på flera håll. Man har bråttom, det är ont om platser och personalen överbelastas på grund av alla nedskärningar.


Anmäl
2009-10-09 12:12 #4 av: nyborjare08

Jag såg ett inslag på nyheterna härom dagen (veckan?) om någon ny upptäckt (jag minns inte vad det var nu) som de trodde skulle kunna möjliggöra behandling av just multiresistenta bakterier. Är det nån som såg inslaget och vet vad jag pratar om? Jag minns att jag tyckte att det verkade mycket intressant!

Anmäl
2009-10-11 15:21 #5 av: Kaninisen

Vet inte riktigt om vi ska skylla på moderaterna som vill sänka skatten. De sänker ju skatten och a-kassan. Men varför inte ge lite mer av skatten till sjukvården... eller lite mindre forskning om något helt onödigt (kommer inte på ex. just nu) och forska på mer akuta saker.

Anmäl
2009-10-11 16:07 #6 av: [SvenA]

Det är ju så at det inte finns några som vill betala skatt och då får vi även en sämre sjukvård

För det är ju så att all allmän vård betalas av våra skatter och då måste alla vara med och betala skat man kan inte sämka skatterna och samtidigt kräva att vården ska förbättras för det hänger i hop allt detta

Anmäl
2009-10-11 18:29 #7 av: Kaninisen

#6 Då går vi bak ännu mer tycker jag, det är egentligen utbildningen det handlar om skulle jag vilja säga. Många läkare, i alla fall vad jag har varit med om, skriver ut något och så är det med det.

Anmäl
2009-10-11 18:57 #8 av: [Tassy]

#7 Det är nog en kombination av bägge vill jag påstå. Tidsbrist, pengabrist, personalbrist och dålig utbildning går hand i hand här.


Anmäl
2009-10-25 20:26 #9 av: Maria

Fast många läkare har blivit väldigt restriktiva när det gäller att skriva ut antibiotika hur som helst och det är bra.

Många människor kräver ju nästan att få antibiotika vid exempelvis vanlig förkylning (som förövrigt är ett virus och då hjälper antibiotika dåligt). Vi får nog själva tänka om lite grand också.

Läste att fotsvamp är svårare att få bukt med numera och det tror man också handlar om att människor överanvänder dessa receptfria salvor som finns så att dessa svampar har blivit mer resistenta.

Så allting ska nog användas med måtta och bara när det absolut är nödvändigt.

/Maria

 

Anmäl
2009-10-26 06:53 #10 av: mongu

# 9 Det stämmer att läkare idag är mycket restriktiva med att skriva ut antibiotika. De vill ha starka indikationer för att det behövs.

Tror att läkarna får en hel del skit av många just för att de inte bara skriver ut antibiotika utan låter patienterna kurera sig.

Som du skriver så är klimatet i samhället sånt att man inte kan va hemma. Av flera skäl. För en del är det nästan katastrof om de själva eller deras barn blir sjuka. Där får läkarna stå på sig. För mot virus hjälper inte antibiotika så bra.

Tror också att alla dessa medel mot fotsvamp som finns att köpa utan recept gör att det blir svårare att få bukt med.

Trist men vad kan man göra åt det? Är människor så sönderstressade att man inte har tid att låta kroppen ta hand om infektioner som beror på virus?

För jag tror inte att ekonomin är det stora hindret för de flesta. Finns självklart de som av ekonomiska skäl inte anser sig kunna va hemma.

Men där tror jag ändå att man "binder ris åt sin egen rygg" för blir det resistenta bakterier så blir det mycket värre infektioner och man blir hemma mycket längre.     

Ha en bra dag! Mongu.

Värkdrabbad som kämpar att bli värkmästare över min kropp. För att kunna se ljust på livet!

Anmäl
2009-10-26 18:42 #11 av: Maria

#10 Håller fullkomligt med dig...

/Maria

 

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.