Etikettallmänt-övrigt
Läst 311 ggr
Liz85
2020-10-11, 14:04

för allas skull - tänk på var du ställer dig i kollektivtrafiken

Ibland är det inte svårt att förstå varför smittan tycks öka igen. Folk verkar glömma bort eller vara för lata för att orka se efter om det är mer plats någon annanstans på färdmedlet man åker med.

Jag vill inte se att detta blir en tråd där man klankar ner på någon specifik stad och blir hemmablind. För i alla orter finns det många människor som är kloka och sköter sig, säkerligen merparten. Samtidigt finns det i varje ort de som glömmer bort/inte följer restriktionerna av någon anledning.

Men snälla, var du än bor… om du kliver på en buss, spårvagn, tunnelbana, pendeltåg eller åker kollektivt på något annat sätt. Om fordonet vid tidpunkten när du åker fortfarande har mycket utrymme att sprida ut sig i, då behöver man inte ställa sig 30 cm från någon som redan har klivit på före dig.

Jag undviker bussar hemmavid och cyklar helst om det är möjligt men ibland måste jag ta pendeltåg. Det brukar fungera bra och jag ställer mig vid ett tomt dörrpar med min cykel då. Ett pendeltåg är ganska långt o oftast har jag inte åkt under de där värsta rusningstiderna så då har det gåttbra att se till att hålla avstånd. Ändå vet jag inte hur många gånger det har klivit på någon efter mig, sett sig runt i tre sekunder för att sen ställa sig nästan intill mig. Vilket då gjort att jag flyttat på mig en dörr för att jag själv sett att ingen människa står där. En gång klev det på ytterligare två pers med cykel varav den ena ställde sig på kramsvstånd från mig nästan fast det fanns bra plats längre bort. Den gången bad jag faktiskt de att hålla lite avstånd för att jag kände mig inträngd i ett hörn bredvid honom.

Lång text ja, men tänkvärd. O nu går det väl inte alltid att hålla avstånd så bra, beroende på tidpunkten man åker. Det är fullt fötståeligt. Men ser det ut att finnas gott om plats 25 steg bort, då orkar ni nog ta de där extra stegen och visa din omgivning omtänksamhet.

  • Redigerat av Liz85 2020-10-11, 14:06
Maria
2020-10-11, 15:16
#1

Bra påminnelse🙂

/Maria

MonicaLagerquist
2020-10-18, 09:05
#2

Ja en del tycks helt glömt av smittrisken.

S*Blå Katten Cornish Rex och La Permuppfödning.

Nina
2020-10-20, 22:07
#3

Jag är så tacksam att jag inte måste åka kollektivt just nu i mitt liv.
Jag har inte åkt buss sedan början av mars och bara tanken på att åka buss just nu får mig att Må illa.

Vänner berättar vilken trängsel dom råkar ut för…

Sugen på att köpa eller sälja något? Klicka här!
Relationer * Hundar * Bodyart * Kvinna * Fiske * Viktminskning
Har du frågor som rör iFokus och dess funktioner? -> Support!

Upp till toppen