Läst 194 ggr
misslyckad sommar
2020-10-15, 23:22

Problem med en tand

Jag har fått problem med en tand och det har varat nu i ca ett halvår. Det gör helt enkelt ont att tugga på tanden. Väldigt lätt-tuggade saker går bra utan att det gör ont som tex banan, kokt potatis. Men allt med lite tuggmotstånd gör riktigt ont att tugga på vänster sida där den onda tanden sitter. Nötter, knäckebröd, kött, fisk mm, mm även mjukt bröd går dåligt om det inte är väldigt mjukt och lättsönderfallande.

Smärtan känns exakt på samma sätt som att tugga på en bit aluminiumfolie och det går över direkt som jag slutar tugga. Så jag har ingen allmän värk i tanden övrig tid… det är bara när jag tuggar jag har problem.

Däremot söta saker som inte behöver tuggas, om läsk kommer på tanden gör inte ont alls. Så då borde det väl inte vara karies.

Jag har nu varit till tandläkaren 5 gånger de 3 senaste månaderna pga detta problem. Första gången putsade han lite på tanden. Sedan har han putsat lite på tanden i överkäken som sitter mittemot denna tand. Senaste gången (idag) gjorde han ingenting. Han vet inte vad han ska göra då han inte hittar något fel på tanden. Röntgen har han tagit 4 gånger under denna tid. Det visar inget fel säger han.

Jag tänkte höra om någon varit med om något liknande och om ni vet vad man kan göra när inte ens tandläkaren vet. Det är rätt så jobbigt/tråkigt att bara tugga på ena sidan och måsta vara så försiktig hela tiden…

Jag går hos en privat tandläkare och inte på Folktandvården om det spelar någon roll

Nina
2020-10-16, 03:37
#1

.

Sugen på att köpa eller sälja något? Klicka här!
Relationer * Hundar * Bodyart * Kvinna * Fiske * Viktminskning
Har du frågor som rör iFokus och dess funktioner? -> Support!

  • Redigerat av Nina 2020-10-16, 03:44
Nina
2020-10-16, 03:43
#2

Det kan bero på att du pressar eller gnisslar tänder och det är rothinnan som är öm.

Sugen på att köpa eller sälja något? Klicka här!
Relationer * Hundar * Bodyart * Kvinna * Fiske * Viktminskning
Har du frågor som rör iFokus och dess funktioner? -> Support!

JRSN
2020-10-16, 15:42
#3

#0: Ibland kan man tro att det är tandvärk fastän det i själva verket är en inflammation i bihålorna. Detta fenomen märks dock företrädesvis i överkäken.

……………………………………
Sajtvärd: Andar, Änglar & Demoner / Knackningsterapi
                      Hemsida: www.astromantra.se/

Maria
2020-10-16, 19:41
#4

Jag hade ont i en tand för några år sedan och tandläkaren kunde inte hitta något fel däremot hjälpte han mig med att spänna olika käkmuskler och kom fram till att det förmodligen bet ihop på natten.

Jag minns inte hur jag löste det men det gick över av sig själv.

/Maria

misslyckad sommar
2020-10-16, 22:57
#5

Tack--
Att det skulle vara något med bihålorna har jag svårt att tro. Tanden sitter i underkäken- Och det gör som sagt bara ont precis vid tuggtillfället och aldrig annars. Har ätit slät soppa idag och inte känt av det minsta ont. Men så provade jag att tugga äpple. Aj aj..

Att jag skulle gnissla tänder eller bita ihop utan att veta om det… Tja. Jag har ingen aning. Men inte så jag känner mig spänd eller så och har ingen huvudvärk och inte ont i axlar/nacke.

Så jag har iingen aning :(

Maria
2020-10-17, 07:17
#6

#5 Jag hade heller ingen aning om att jag bett ihop på nätterna och kände mig inte spänd.

/Maria

Surpan
2020-10-19, 09:48
#7

Jag har så i perioder. Sen slutar det helt plötsligt. Stress har min tandläkare sagt..

/Surpan
Medarbetare på Hår iFokus

Annielle
2020-10-20, 15:42
#8

Om du inte tror att du pressar tänder nattetid (ger mig precis sådana symptom som du beskriver och brukar vara väldigt tydligt när det är som värst med just en tand för min del) så skulle det ju även kunna bero på en ilande tand, men då tycker jag ju att din tandläkare borde kunna ha listat ut det vid det här laget! Då har man ju också ofta en blottad tandhals vid tanden, men behöver inte vara så heller tror jag. Ingen syraskadad tand heller? Kan kännas så då med .

Var dig själv, det finns redan så många andra.

  • Redigerat av Annielle 2020-10-20, 15:43
Upp till toppen