Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

Allergier Allmänt/Övrigt Alternativ medicin Dagens skratt Diabetes Hjärt och Lungsjukdomar Hud Huskurer/Egenvård Kost och Recept Läkemedel, vitaminer & mineraler Mjölksocker (Laktos) Motion och Rörelse Måste skriva av mig Nya rön Nya sajter Om sajten och iFokus Paus Sjukdom Smärta och Värk Stress och Utbrändhet Sömn, Vila och Avslappning Vikt Barns Hälsa Psykisk hälsa/ohälsa Våra husdjur
Sjukdom

Ont i tungan

2009-12-05 09:41 #0 av: jack71

För två veckor sedan fick jag ont i tungan och hade någon liten blåsa men sedan har det varit lite upp och ner då jag mer eller mindre varje dag har väldigt ont på tungspetsen o ibland även i halsen/munnen.

Nu har tjejen fått blåsor på tungan också medan jag är mer röd på tungspetsen.

Vår son har ju haft såna där höstblåsor för några veckor sedan vid två tillfällen så det kanske är något sånt men varför dröjde det i så fall så länge innan vi fick det?

Har även läst om att man kan få tungproblem efter tandläkarbesök o jag var på ett sånt för tre veckor sedan men hur som helst...

Någon som har tips på vad man kan göra eller vad det kan vara för något?

Anmäl
2009-12-05 23:19 #1 av: [Tassy]

Det kan vara förkylningsblåsor, eller afte eller vad det nu kallas. Det finns medel på apoteket receptfritt. Pyttesmå vita blåsor brukar det vara, ser ut som en vit papill.


Anmäl
2009-12-06 10:44 #2 av: Maria

Här kommer lite att läsa om afte (källa Wikipedia)

Länk

 

/Maria

 

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.