Annons:
Etiketterallmänt-övrigtartiklar
Läst 6835 ggr
Leffe
2011-03-19 12:24

En underbar men känslig tid

Nu är våren här med allt vad det innebär. Sol, värme, snö, kyla, regn smat slask. Djur-, fågel- och blomlivet lever upp.

Lyssna på vattendropparna som kommer från taket och träffar balkongräcket en av de fina soldagarna. Fågelkvitter. När man står ute och ser den smältande snön rinna ner i gatubrunnarna så kommer jag att tänka på när man en gång i tiden var ung och lekte med vattnet som rann nedanför trottoarkanten i strida forsar mot gatubrunnen. Tänkte på hur man byggde dammar för att stoppa vattenflödet. En liten flytande såsom en pappersbit eller en liten gren las i dammen. Så öppnande man dammen och följde den flytande saken ända till brunnen.

Sedan kom stenkulorna fram och vi började spela kula. Klädesplaggen blev tunnare. Det är en del av det underbara med våren.

Det känsliga med våren är att naturen har en tid när den är väldigt sårbar med alla ungar som föräldrarna tar hand om och försvarar. Vi människor minskar på klädesplaggen som sagts tidigare, vilket leder till förkylningar med mera.

Våren är tyvärr också en väldigt känslig tid för människor som inte mår så bra. Våren verkar vara den värsta årstiden för dessa människor. Våren är en tid när det mesta blomstrar och allt blir ljusare och lättsammare, men tyvärr kan inte alla se det på grund av att de inte mår bra.

Fotot som föreställer en älv med snö och is på sidorna kommer från Fotoakuten.se

Annons:
Maria
2011-03-19 13:02
#1

Bra artikelGlad

Du beskriver det väldigt bra det här med våren. Det är en kluven årstid och många bara älskar våren medan andra mår sämre.

/Maria

Det är bara med hjärtat som man kan se ordentligt. Det viktigaste är osynligt för ögonen"
Ur Lille Prinsen.

Maria
2011-03-20 08:04
#2

Man pratar så mycket om höstdepressioner men våren är nog så svår för många. Våren kan kännas som en stressig tid fastän den spirar och är vacker.

Vem har lust att säga att man inte mår bra på våren då alla verkar glada och uppsluppnaObestämd

/Maria

Det är bara med hjärtat som man kan se ordentligt. Det viktigaste är osynligt för ögonen"
Ur Lille Prinsen.

Upp till toppen
Annons: